Kayyumlarla yönetemezler

İstanbul’da yaşayan HDPliler, halkın iradesine saygı göstermeyip gasp edenlerin, kayyumlarla yönetemeyeceklerini söyledi.

İstanbul’daki HDP’li seçmenler, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde stratejik olarak Ekrem İmamoğlu’nu destekledi. HDP’li seçmenler kendi şehirlerine kayyumların atanmasına karşı İstanbul’da yaşayan muhalif kesimlerin sessizliğinden ise oldukça rahatsız.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını ‘irade gaspı’ olarak değerlendiren seçmenler, tepki ve itirazlarını eylemlerle de gösteriyor.

İRADEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

ANF’ye konuşan HDP’li seçmenlerden İrfan Genç, 20 yılı aşkındır Istanbul’da yaşadığını ve Kürt olduğunu belirterek, “İrademize elbette sahip çıkacağız” diyor.

Hasan Ay ise eylemlerine sürdüren Amed, Van ve Mardin halkının yanında olduğunu belirterek, “HDP’liyiz. Faşist uygulamayı kınıyorum” şeklinde konuşuyor.

Necati Yıldız ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği ‘sandık halkın iradesidir’ söylemini hatırlatarak, şunu ifade ediyor: “Samimi değil. Halktan korkup halkın iradesine ipotek koyanlar, kayyumlarla bu ülkeyi yönetemez.”

MESELE KÜRTLER OLUNCA DEĞİŞİYOR

Kayyumların atandığı günden beri ifade edilen, ‘kayyum halkın iradesine gasptır’ söylemiyle sözlerine başlayan Yusuf Li̇bas da şunları söylüyor: “İnsanlar oy veriler, verdikleri oyları da gasp ettiler. Bu olacak şey değildir. Herkesin bu konuda elbette daha fazla duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.”

Zorunlu göçle gelen ve 30 yıla yakındır İstanbul’da yaşayan Zarife İnan ise şu eleştiride bulunuyor: “İstanbul seçimleri iptal olurken bizler sokaklarda, bunun haksız ve hukuksuz olduğunu bağıra çağırda söyledik. Komşularım ile kol kola yürüdük. Ancak bugün aynı durumda bize sırtlarını dönenler var. Mesele Kürt, Kürt şehirleri olunca bu gelenek hiçbir zaman bozulmuyor.”