KCD-E 21 Eylül'de Dortmund'a çağırdı

KCD-E 21 Eylül'de Dortmund'a çağırdı

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCD-E), 21 Eylül cumartesi günü Almanya'nın Dortmund kentinde yapılacak 21. Uluslararası Kürt Kültür Festivali için Kürt halkı ve dostlarına, güçlü katılım çağrısında bulundu. 

YEK-KOM tarafından 'Öcalan'a Özgürlük-Kürdistan'a Statü' sloganıyla organize edilen ve bu yıl, Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi ile Batı Kürdistan (Rojava) devriminde yaşamını yitirenlere adanan Uluslararası Kürt Festivali'ne katılım için Avrupa'nın dört bir yanından yola çıkmaya hazırlanan Kürtlerin, Avrupa'daki en büyük örgütlenmesi olan KCD-E'nin Koordinasyon Kurulu, yazılı bir mesaj yayınladı.

Cumartesi günü Dortmund'da yapılacak 21. Festivalin, Kürdistan merkezli Ortadoğu coğrafyasında tarihi değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir sürece denk geldiğine dikkat çekilen mesajda, Batı Kürdistan (Rojava)'da siyasal ve toplumsal bir devrimin gerçekleştiği bugünlerde Kuzey ve Doğu Kürdistan'da da Kürt halkının özgürlüğünü sağlama yönünde önemli bir aşamada bulunduğu hatırlatıldı. Kürtler arası ve birlikte yaşadıkları bölge halkları arasında demokratik birlik çalışmalarının da yoğunlaştığı bu dönemde, Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Rojava devriminde yaşamını yitirenlere adanan bu yılki Festivalin, bu nedenle ayrıca anlamının arttığına vurgu yapılan mesajda, "bu yüzden festivale güçlü katılım; şehitlerimize bağlılık temelinde ulusal birlik ve özgürlükte ısrar, yaratılan özgürlük değerlerine sahiplenme anlamına gelecektir. Özellikle Kürtler ve kurumlarıyla dostlarının, Paris'teki katliamın peşini bırakmayacağını, hesap soracağını, katliamın sorumluları tüm yönleriyle açığa çıkarılıp yargılanana kadar mücadelenin sürdürüleceği mesajı verilmiş olacaktır" denildi.

‘ROJAVA DEVRİMİNİ SELAMLAYACAĞIZ'

Yine Festival'de Rojava’daki halk direnişi ve siyasal-toplumsal özgürlük ve demokrasi devriminin selamlanacağına işaret edilen KCD-E Koordinasyon Kurulu açıklamasında, “Rojava Kürdistan’ında gerçekleşen direnişte tüm Kürdistan direnmekte, tüm Kürdistan parçaları adına uluslar arası bir planı boşa çıkarma mücadelesi yürütülmektedir. Dolayısıyla Rojava’da Kürt devrimi ve statüsü, bölgesel düzeyde yeni bir dönemi açacaktır. Bu açıdan Avrupa'daki Kürdistanlılar ile dostları olarak da, Rojava’daki halk devrimi ve direnişini selamlayıp sahiplenmek için Festival'de bir araya geleceğiz" mesajı verildi.

AKP Hükümeti'nin politika ve uygulamaları nedeniyle tıkanma noktasına gelen Kuzey Kürdistan ve Türkiye'deki barışçıl demokratik çözüm süreci açısından da, Festivale katılımın önemli olduğuna vurgu yapılan mesajda, "sürecin gelişmesinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik kesimlerin üzerine büyük rol düşmektedir. Süreç dolayısıyla Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Barış ve Demokrasi Konferansı ve burada oluşturulan Meclis'in bileşeni tüm kurum, kuruluş ve kişileri, Avrupa'daki Kürdistanlı, Türkiyeli, Anadolu ve Mezopotamyalıların sürece aktif müdahale için Festivale güçlü katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Son olarak Avrupa genelinden dört parçada Kürt ve Kürdistanlılar ile Avrupalı dostlarına çağrı yapan KCD-E Koordinasyon Kurulu, Kürdistan'ın tüm parçalarında, demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü temelinde başarıya götürme kararlığı ve coşkusuyla, "21 Eylül cumartesi günü, Dortmund'da buluşalım" mesajını verdi.