KCK’den ‘Kurban Bayramı’ mesajı

KCK: Zalimlere karşı mücadelede inanç, cesaret, ısrar ve birlik hep kazandırmıştır. Sizlerin bu bayramda işleyeceğiniz en hayırlı amel birliğinizi güçlendirmeniz, soykırımcı faşist TC devletinin saldırıları karşında daha da kenetlenmeniz olacaktır.

Kurban Bayramı’na ilişkin şazılı bir açıklama yapan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Müslüman halkların Kurban Bayramı’nı kutladı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi şunları belirtti: “Hareket olarak tüm Müslüman halkların Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Müslüman halkların bu bayramı Muhammedi İslam’ın ümmet kardeşliği içinde geçirmelerini temenni ediyoruz. Zalim ve münafıklara, Allah’ın adını kullanarak yalan söyleyenlere, adalet ve barış düşmanlarına karşı hak ve hakkaniyet mücadelelerini büyütmeye vesile edeceklerine inanıyoruz. Hac farizasında bulunan Müslümanların haclarının kabul olmasını diliyoruz.

MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI COĞRAFYADA ARTAN BİR ZULÜM VAR

Büyük bir inançla haclarını yapan, bayram kutlayan Müslümanların üzerinde yaşadığı coğrafyada son yıllarda artan bir zülüm vardır. Bunu da Müslüman geçinen, ibadetleri gösteriş için yapan münafık devlet yöneticileri ve bunlar için çalışan çeteler yapmaktadır. Bunlar zulmün kaynağı, ümmetin asıl düşmanıdır. Başta Kürt halkı olmak üzere kuzey doğu Suriye halklarına büyük bir nefret ve garezle saldıran Erdoğan-Bahçeli, bu zalimliğe günümüzde liderlik yapmaktadır. Bir süre önce Türk devletini yöneten faşist liderlerden biri kuzey doğu Suriye halklarını torağın altına gömelim, bir diğeri yakıp yıkalım diyebilmiştir.

Artık Türk devleti Müslüman ve diğer inançlardan halklara haçlılardan çok daha zararlı, Moğol istilacılarından daha tehlikeli ve yıkıcı olmuştur. Libya’dan Afganistan’a kadar İslam adı altında ne kadar kan dökücü faşist, sapkın kişi ve gurup varsa hepsinin doğrudan ya da dolaylı bu devletle ilişki içinde olması tesadüf değildir. Türk egemenliği adeta kutsal efsanenin kıyamet alameti saydığı yecuc ve mecuc rolünü üstlenmiştir. Türk devletinin Bab, Cerablus, Ezaz gibi Arap kentlerini Türkleştirme gayretleri, Efrîn’de yürüttüğü Kürt soykırımı bu devletin İslam dinini emperyal ve soykırım amaçları için hangi düzeyde kullandığını yeterince göstermektedir. Bunun için bu bayram vesilesi ile başta Suriyeli Arap halkını olmak üzere barış, kardeşlik ve adalet için dua eden tüm Müslümanları İslam'ı faşist emelleri için istismar eden Türk devletine karşı daha örgütlü tavır alarak mücadele etmeye çağırıyoruz.

TÜRK DEVLETİ TECRİTLE TÜM DİNİ DEĞERLERİ İNKAR EDİYOR

Önderliğimize uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanan tecrittir. Türk devleti insani, dini tüm değerleri inkar etmektedir. Faşist Türklüğün yaşamını Kürtlerin katledilmesinde görüyor. Tek amacı Kürt soykırımı olan bir devlet ve iktidar ile karşı karşıyayız. Son yıllardaki gibi bu bayrama da Erdoğan-Bahçeli devleti Kürtleri tehdit ederek, onlarcasını tutuklayarak ve katlederek girmiştir. Kürtleri yasalarıyla inkar edip varlıklarını yasaklamış tek işgalci devlet olan TC’ye karşı, her türlü eylem ve etkinlik içinde olmamız haklı ve meşrudur. Bu aynı zamanda mili, insani ve dini vecibe de oluyor.

Kürtler olarak bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Ahlaki anlamda insanlık düşmanı, İslam’a göre münafık, siyasal dille katil ve soykırımcı bu devlete anladığı dilde cevap vermek her onurlu Kürt’ün temel vazifesidir. Unutmayalım ki Kurban Bayramı, Nemrut, Firavun, gibi kendilerini tanrı yerine koymuş zalimlere karşı İbrahimi geleneğin kazandığı zafer vesile olmuştur. Dolayısıyla bu yıl ki bayramda üzerinde en fazla düşünmemiz gereken husus, bu kutsal mücadele geleneğine nasıl layık olacağımız olmalıdır.

Zalimlere karşı mücadelede inanç, cesaret, ısrar ve birlik hep kazandırmıştır. Sizlerin bu bayramda işleyeceğiniz en hayırlı amel birliğinizi güçlendirmeniz, soykırımcı faşist TC devletinin saldırıları karşında daha da kenetlenmeniz olacaktır. Erdoğan'ın hep yaptığı gibi hilekarlar, yalancılar, münafıklar her zaman bağırır ve çok konuşur. Hırsızlık ve talanlarının neden olduğu ekonomik krizlerle sizleri işsiz ve yoksul bırakıp teslim almak ister. Askeri ve polisiyle sizi korkutup haklı mücadelenizden vazgeçirmeye çalışır. İstihbarat örgütüyle tıpkı iblis gibi tatlı dil kullanarak sizi aldatıp yurtseverlik yolundan kopartmak ister. Erdoğan kişiliğinde gördüğümüz gibi tüm münafıklar yalancılıkları kadar iftiracı, fitne ve fesatçıdırlar. Katil ve kan dökücüdürler. Bunlar, mazlumları katletmeyi överek anlatırlar. Bir halkı soykırıma uğratmayı başarı ve üstünlük sayarlar. Kürt halkı olarak böyle bir devlete karşı her biçimde direnerek varlığımızı korumak kadar kutsal bir ibadet daha olmadığını bilelim. Bunun tüm Kürtlerin ulusal görevi olduğunu unutmayalım.

Bu bayramda da şehitlikleri ziyaret edip hayır dualarınızı eksik etmemelisiniz. Tutuklu yoldaşları ziyaret etmek, aileleriyle dayanışma içinde olmak da bayram inancı gereğidir. Hayırlarınızı Kürdistanlı muhtaçlara ulaştıracak kişi ve kurumlara vermelisiniz. Faşist Türk devletine faydası dokunacak yardım ve sadakaların Hak huzurunda kabul görmeyeceğini bilelim.

ZALİMİN ZULMÜNE ORTAK OLUNMAMALI

Kandırılıp iman ve ahlakları saptırılmış Türkiyeli Müslümanların, zalimin zulmüne ortak olmalarına mani olalım. Bunun için dini ajitasyonla aldatılıp yoldan çıkarılmışları aydınlatıp doğru yola davet edelim. Bu ahlaki görevin de ibadet gibi hayırlı olduğuna inanalım.

Kürdistan özgürlük hareketi olarak bu duygu ve düşüncelerle Kürdistanlı Müslümanlar başta olmak üzere Müslüman halkların bayramını bir kez daha kutluyoruz. Hepinizi inkarcı ve soykırımcı Türk devletine karşı daha örgütlü mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu bayram vesilesiyle insanlığın ahlak, vicdan ve özgürlük davası yolunda şehit düşmüş tüm şehitlerimizi Helmet Yoldaş şahsında bir kez daha anıyoruz. Şehit ailelerimizin bayramını ayrıca kutluyoruz.”