KESK, OHAL Komisyonunu protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını protesto etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL İşlemeleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını Kadıköy İskele Meydanı’nda protesto etti. “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde, sık sık, "KHK’ler gidecek, biz kalacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atıldı.

‘OHAL YASAL DURUMA KAVUŞTURULUYOR'

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev, AKP-MHP iktidarının 2018 Temmuz'da sona eren OHAL uygulamalarını adım adım yasal duruma kavuşturduğunu belirtti. OHAL uygulamalarını kendi siyasi hedefleri için kullanan iktidarın şimdi de görev süresi 23 Ocak 2021 tarihinde sona ermesi gereken OHAL İşlemeleri Komisyonu’nun süresini 1 yıl daha uzattığına dikkat çeken Özev, “OHAL İşlemeleri Komisyonu ve mahkemelerin oyalama ve idarenin kararlarını onama politikaları işkenceye, cezalandırmaya dönüştürülmüştür. Oysa komisyonun kurulması için teşvik eden, bu noktada iktidarla iş birliğine giden AİHM', Türkiye'deki yerel mahkemelerin işten atılmaya yönelik itirazlarla ilgili temyiz başvurusunu esaslı bir şekilde incelemediği ve Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) herhangi bir usul güvencesi getirmediği kararına varmıştı” dedi.

Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Komisyonun 16.050 dosyayı karara bağlamadığına, karara bağladığı dosyaların yüzde 88,5’ini ise reddettiğine işaret eden Özev, “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi kesinlikle uzatılmamalı, aksine lağvedilerek aldığı ret kararları yok hükmünde sayılmalıdır” vurgusunda bulundu.