KESK, SES'e saldırıları protesto etti

KESK, SES yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti, "Boyun eğmeyeceğiz” mesajı verdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabay ile 8 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. SES Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kök, devlet-mafya ilişkilerinin tartışıldığı bir ortamda muhaliflerin gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

'BASKI, SÖMÜRÜ, MAFYA DÜZENİ!'

Kök, SES’e yönelik baskıların, sendikanın yürüttüğü çalışmaları gölgelemek ve engellemek amacı güttüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Sendikal faaliyetler anayasa ile güvence altına alınmış olup sendikacı kimlikleri ile ön plana çıkan sağlıkçıların gözaltına alınması en temel anayasal hakların ihlali anlamına gelmektedir. Bu operasyon ile yapılmak istenilen, sendikal mücadelemizin kriminalize edilme çabasından ibarettir."
Baskı, sömürü, yolsuzluk, tarikat-mafya düzenine karşı emekten, eşitlikten ve özgürlükten yana demokratik Türkiye mücadelesini yükselteceklerini belirten Kök, “Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. SES, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacaktır. Baskılarınız, gözaltlarınız, mobbinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz” diye kaydetti.