Kürdistan Halk İnisiyatifi: Yarın geç olabilir, hemen alanlara çıkılmalı, an direniş anı

HDP İzmir İl Binası’nda HDP’li Deniz Boyraz’ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Sesimizi yükseltmeli, gücümüzü birleştirerek katliamları durdurmalıyız, an direniş anıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Halk İnisiyatifi şunları belirtti: “Sömürgeci faşist AKP iktidarı, DAİŞ gibi devlet çete örgütlerle halkımıza yönelik katliam provaları yapıyor. Özgürlük mücadelemizin görkemli direnişi karşısında yenilgi yaşayan sömürgeci faşist iktidar, sivil halkımızı heder alarak katletmek, korkutmak ve yıldırmak istemektedir. Deniz Poyraz'ın bir kadın olarak hedef alınması tesadüf değildir. Toplu katliam ve saldırıların kapısını bu vahşiyane saldırı ile başlattılar.

Artık bıçak kemiğe dayandı, sessiz kalacağımız bir zamanda değiliz bizleri öldürüyorlar, katlediyorlar; namusu, vicdanı ve ahlakı olan her birey sokağa inmeli vahşete dur demelidir. Sessizlik katliam ve soykırımdır, sessizlik her Kürt her sosyalist, her demokratik ve yurtsever için ölümdür. Yarın geç olacaktır, yarın değil şu an kiminin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Herkes evinden, işyerinden çıkıp, sokağa inmeli, evinin önünde haykırma cesaretini gösterebilmelidir, sesimizi yükseltmeli, gücümüzü birleştirerek katliamları durdurmalıyız, an direniş anıdır. Kahrolsun faşist AKP iktidarı, yaşasın halkımızın kahramanca direnişi.”