Kürt siyasetçi Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Kurban Bayramı vesilesiyle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, Kürt siyasetçi Vedat Aydın’ın Sur ilçesindeki Mardin Kapı Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti.

Anmaya, MEBYA-DER, DBP, DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya, Meral Danış Beştaş ve Kürt siyasetçi Gültan Kışanak katıldı.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Vedat Aydın cinayetinin üzerinden 33 yıl geçtiğini belirterek, bu cinayetlerin karanlık bir zihniyetin ürünü olduğunu vurguladı.

Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ise bu Kurban Bayramı’nda onurlu bir barış dileğinde bulunarak, "Kürt halkının mücadelesi önemli bir noktada. Artık kan dursun, onurlu bir barış sağlansın" dedi.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Tahir Elçi davasında verilen karara değinerek, "Katledilen arkadaşlarımızı 'bilinmeyen bir kurşun öldürdü' diyemezler. Tahir’in katillerine beraat kararı verdiler. Bu zihniyet, önce öldüren sonra aklayan bir yapıdır. Bugün AKP, yarın başka bir parti olabilir ama zihniyet değişmiyor" ifadelerini kullandı.

Kürt siyasetçi Gültan Kışanak da mezarlığa karanfil bırakırken, "Vedat Aydın karanlık bir dönemde katledildi. Hepimizin umudu bir gün burada aydınlık günlerin müjdesini vermek. Vedat Aydın bunu hak ediyor" dedi.

Anma, okunan duaların ardından sona erdi.