Kurtalan'da deprem: Hastane boşaltıldı, HDP bölgede

Kurtalan'daki depremde çok sayıda yapı hasar gördü. Kurtalan Devlet Hastanesi ise boşaltıldı. HDP heyeti de deprem bölgesinde.

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde saat 08.45’te 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5 kilometre derinlikte yaşanan deprem, Amed, Mardin, Batman, Antep, Şırnak gibi birçok kentte hissedildi.
Kurtalan ilçe merkezinde depremin etkisiyle birçok bina hasar görürken, deprem sonrası yapılardan çıkan halkın tekrar deprem olacak korkusuyla evlerine giremediği görüldü. İlçedeki açık alanlarda bulunan halkın endişeli bekleyişi sürüyor. Deprem sonrası hiçbir yetkilinin bölgeyi ziyaret etmediği öğrenildi.
Depremin merkez üssü Kayabağlar beldesine bağlı Karabağ köyünde ise kerpiçten yapılan birkaç evin yıkıldığı ve 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

HASTANE ÇATLADI, BOŞALTILDI

Kurtalan Devlet Hastanesi de depremden dolayı hasar gördü. Meydana gelen çatlaklardan kaynaklı hastanede bulunan çok sayıda hasta, Siirt Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, Kurtalan Devlet Hastanesi de  tamamen boşaltıldı. Bazı hastalar da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından açılan çadırlara yerleştirildi.

HDP HALKIN YANINDA

Deprem sonrası Kurtalan ilçesine aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Siirt Milletvekili Sıdık Taş, HDP PM üyeleri ile, il yöneticilerinin bulunduğu bir heyet, deprem bölgesindeki parklarda kalan halkı ve esnafları ziyaret etti. Deprem ile ilgili yetkililerden telefonla bilgi alan heyetin, incelemelerin ardından açıklama yapacağı belirtildi.