Leyla Aydemir davasında yeni ses kaydı

Ağrı’da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’e ilişkin görülen davada yeni bir ses kaydı sunuldu.

Leyla Aydemir isimli kız çocuğu 15 Haziran 2018 tarihinde Ağrı'nın Bezirhane (Bezirgane) köyünde kaybolmuş, 18 gün sonra cenazesine ulaşılmıştı.

Kız çocuğunun ölümüne dair hazırlanan Adli Tıp Raporu’nda cinsel saldırı bulguları tespit edilmişti.

Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin davada verilen karar, bir süre önce Erzurum Bölge Mahkemesi’nce bozulmuş, amca Yusuf Aydemir'e verilen müebbet hapis cezası ile 6 sanık hakkındaki beraat kararı da bozulmuştu.

Yeniden yerel mahkemeye gönderilen dosya kapsamında, Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşma görüldü.

Duruşmaya Leyla Aydemir'in anne ve babası katılmazken, aile avukatı Erdoğan Tunç duruşmada hazır bulundu.

Aile avukatı Erdoğan Tunç, “Elimize gelen ses kaydında, arama kurtarma çalışmalarında AFAD çalışanları kendi aralarında konuşurken ‘Esmer birinden şüpheleniyoruz’ diyorlar. Yapılan değerlendirmede AFAD çalışanın kilerde Leyla'nın sesini duyduğunu, bunun üzerine amca Yusuf Aydemir'in AFAD çalışanına ‘Ses etme duyulursa beni öldürürler’ dediği duyuluyor. Bunu üzerine AFAD ekibindeki kişi ses etmiyor” dedi.

Bilgilerin teşhis edilmesini isteyen avukat Tunç, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm AFAD ekibinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Duruşma devam ederken mahkemeye delil olarak sunulan ses kaydı celse arası mahkeme başkanı tarafından dinlenecek.