Mardin Halk İnisiyatifi utanç duvarına karşı serhildana çağırdı
Mardin Halk İnisiyatifi utanç duvarına karşı serhildana çağırdı
Mardin Halk İnisiyatifi utanç duvarına karşı serhildana çağırdı
Mardin Halk İnisiyatifi, Nisebin-Qamışlo arasına inşa edilmeye başlayan ‘utanç duvarı’na karşı duyarlı olmaya çağırdı. Duvara karşı 17 ve 20 Ekim’de Nisêbin’den Rojava sınırına yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısı yaptı.
Mardin Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada Kürt halkının Nusaybin-Qamişlo arasına inşa edilen ‘utanç duvarına’ karşı çıkmaya çağırdı. Kürt halkının da çok yakından takip ettiği Rojava devriminin başta Kuzey Kürdistan olmak üzere, bütün parçalarda devrimci etkilerini her geçen gün daha büyük hissettirdiğine dikkat çekti. Yapılmak istenen duvarın da bu etkinin Kuzey'e taşınmasının önüne geçmek olduğu vurgulandı. Açıklamada şunlar belirtildi:
“AKP faşizmi; Hz. Muhammed’in Müslümanlığına ihanet anlamına gelen IŞİD ve El–Nusra gibi çetelere dayanarak Rojava devrimine hunharca saldırmaktadır. Sömürgeci AKP devleti, Apocu devrimin sözüm ona kendine göre bütün Kürdistan’a, özellikle Bakur’a etki yapmasının önüne geçmeye çalışmaktadır.
Kürdistan ulusu için net olan bir şey vardır, o da; 1925’te Şark Islahat Planı ile İsmet İnönü’nün tam başaramadığı Kürt soykırımını ve asimilasyonunu, Kürt katili münafık Erdoğan yeni koşullarda bu projeyi nihai hedefine ulaştırarak ikinci faşist şef olmak istiyor.
Mayınlar, tel örgüler ve bir ordu askerle birbirinden ayırmaya çalışılan Bakur ve Rojava Kürdistanı şimdi de duvarla ayrılmaya çalışılıyor. Bu uygulama, Kürt mücadelesi ile yerle bir olan Lozan’ın yeniden inşası anlamına gelmektedir. Rojava’da gerçekleşen devrimin duvarlarla Bakur Kürdistanı’na geçmesini engellemeye çalışmaktadırlar."
Kürdistan'ın özgürlük mücadelesiyle ulusal birliği yakaladığına işaret eden Halk İnisiyatifi bu girişimlerin amacına ulaşamayacağını belirtti.
Başta Mardin, Rıha, Şırnak ve Dilok olmak üzere Kürdistan halkını "Rojava devrimini Bakur’da gerçekleştirmeye ve serhildanı büyütmeye çağıran* Mardin Halk İnisiyatifi, “Özellikle Nisêbîn ve Qamişlo arasında yapılacak duvarı engellemek için ekim 17 ve 20 Ekim’de Nisêbin’den Rojava sınırına doğru yapacağımız yürüyüşlere bütün halkımız katılmalıdır. Kürdistan duvarlarla birbirinden ayırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.