Marsilya'da otuma eylemi beş gün uzatıldı
Marsilya'da otuma eylemi beş gün uzatıldı
Marsilya'da otuma eylemi beş gün uzatıldı
Fransa'nın Marsilya kentinde Kobanê direnişine sahip çıkmak amacıyla düzenlenen oturma eylemi 5 gün daha uzatıldı. Nöbet ve oturma eylemine, Marignane, Montpellier, Draguignane, Cannes, Cnice gibi farklı şehirlerden gelen Kürdistanlılar da katılacak.
Fransa’nın Marsilya kentinde Kobanê direnişi sahiplenme ve DAİŞ çetelerinin saldırılarını protesto etmek amacıyla başlayan nöbet eylemi 5 gün uzatılıyor. Eyleme Alevi Toplum Merkezi, Montpellier, Marignane, Draguignane Cannes, Nice gibi farklı kurum ve şehirlerde yaşayan Kürdistanlılar da katılacak.
Dün akşam yüzden fazla Kürdistanlının bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Kobanê’ye yönelik soykırım tehlikesinin devam ettiği için oturma eyleminin 5 gün uzatıldığı belirtildi. Marsilya’taki Vieux Port Meydanı’nda düzenlenen eylem, Cumartesi günü yapılacak kitlesel bir yürüyüş ile sona erecek.