MATUHAY-DER, tecride karşı halkla buluştu

MATUAY-DER, İmralı tecridine karşı halkla buluştu, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz" mesajı verdi.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUAY-DER), 30 Mart’ta yaptığı 2. Olağan Kongresi'nin ardından “Tecride son, tutsaklara özgürlük” talebiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binasında halkla buluştu. Buluşmaya HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, il ve ilçe yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri ve Demokratik Alevi Derneği (DAD) üye ve yöneticilerinin yanı sıra birçok kişi katıldı.

'KÜRTLER VE YOKSULLAR İKTİDARIN HEDEFİNDE'

İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, İmralı tecridine karşı devam eden tutsakların açlık grevi eylemlerine değinerek, şöyle dedi:

"Ülke çok ağır bir süreçten geçiyor. Salgın sosyal bir krize dönüşmüş durumda. İktidar bir kapanmaya gitti. Fakat elini cebine atmadı. Yine haklı kendi başının çaresine bıraktı. ‘Salgın hastalık sınıf tanımıyor’ diyorlar fakat yalan söylüyorlar. Zenginler giderek zenginleşirken yüklü faturalara ödeyenler biziz. İktidarı kendini kalıcı hale getirmeyi çalışırken, yoğunca saldırıyor. Hukuk askıya alınmış durumda. Emekçiler ile yoksullar, bir bütün olarak Kürt halkına ve diğer kimliklere korkunç bir saldırı var. Bu saldır büyük oranda HDP ve Kürt halkına düşmanlık siyaseti üzerinden hayat geçiriliyor."

MATUHAY-DER eşbaşkanları da tecride karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.