Mersin’de Maraş Katliamı anması

Maraş Katliamı’nda yaşamını yitirenler Mersin’de anıldı.

19-26 Aralık 1978’de ırkçı ve milliyetçi grupların saldırıları sonucu 111 Alevinin yaşamını yitirdiği Maraş Katliamı’nın yıldönümünde hayatını kaybedenler Mersin’de anıldı.

Yol Erenleri tarafından yapılan açıklamanın düzenlendiği İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi salonuna “Maraş Katliamını unutmadık, unutturmayacağız” pankartı asıldı.

Yol Erenleri Mersin Sözcüsü Şilan Sürmeli, “Katilleri tanıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında yaşananların ortada olduğu halde, devletin Maraş Katliamı ile yüzleşmek istemediğini söyledi. 

Aradan 42 yıl geçmesine rağmen Alevilere zulüm uygulayan karanlık güçlerin hala ortaya çıkarılmadığını vurgulayan Sürmeli, “Bununla da kalmayıp katliama adı karışan katiller, milletvekili, belediye başkanı ve zenginleştirilen iş insanı yapılarak ödüllendirilmiştir” dedi. 

Alevilerin yaşadıklarının değişmez yazgıları olmadığını dile getiren Sürmeli, “Alevilerin tarihi aynı zamanda direnişler tarihidir. Bilge, direnişçi bir kararlılıkla mücadele etmedikçe, zalimlerden hesap sormadıkça, egemen güçlerin zulümleri de bitmeyecektir. Bu bilinçle ve kararlılıkla ‘Yol Erenleri’ olarak güçlü bir Alevi örgütlenmesi yaratılmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Zalimlere ve katliamcı canilere karşı; Hak, Hakikat yolunda saf tutmalıyız” ifadelerini kullandı.