Osmaniye’de bir siyasi tutsak eylem yaptı

Osmaniye hapishanesinde Siraç Yüksek isimli siyasi tutsak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla fedai eylemde bulundu.

Alınan bilgilere göre PKK’li tutsak Siraç Yüksek, tutsak edildiği Osmaniye cezaevinde fedai bir eylemle yaşamına son verdi.

Adana Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırılan Yüksek’in cenazesinin ailesi ve avukatları tarafından alınması bekleniyor.

Yüksek’in eylemine ilişkin detayları öğrenmek için avukatların hapishaneye giderek bilgi edinecekleri öğrenildi.

Açlık grevlerinin başından bu yana en az altı kişi, tecride karşı direnişte hayatını kaybetti.

‘BİREYSEL DEĞİL ÖRGÜTLÜ OLARAK FAŞİZME DARBE VURAN YÖNTEMLER ESAS ALINMALI’

Cezaevlerinde yapılan eylemlere ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi ise şunları belirtmişti: “Büyük Açlık Grevi Direnişi etrafında halkımızın geliştirdiği ‘Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım’ direniş hamlesi dünyanın dört bir yanına yayılarak önemli bir düzeye ulaşmış bulunuyor. Faşist zihniyet ve siyaseti dört bir yandan kuşatan bu direniş, AKP-MHP faşizmini hızla çöküşe götürüyor.

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte bu çöküşün çok daha açık hale geleceği daha şimdiden görülüyor. Kuşkusuz İmralı işkence ve tecrit sistemini kırma temelinde faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti yıkmayı hedefleyen bu direniş bir kahramanlık direnişi, zafer direnişi ve özgürlük direnişidir. Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Saraların ve Zilanların çizgisinde gelişen ulusal onur ve başarı direnişidir. Dolayısıyla eylem çizgisini doğru anlamak, bireysel değil örgütlü davranıp faşizme vuran yöntemleri esas almak önemli ve gereklidir. Bazı eylemler vardır tekrarı olmaz, tekrar etmeye çalışmak anlamsızlık doğurur. İşte Zülküf, Uğur ve Ayten Yoldaşların eylemleri bu türden eylemlerdir. Zindanlar başta olmak üzere her alandaki tüm yoldaşların bu bilinçle hareket edeceklerine, bireysel değil örgütlü davranacaklarına, sürekli düşmana vuran ve faşizmi zayıflatıp yıkılışa götüren eylem yöntemlerini esas alacaklarına inanıyoruz.”