Parti ve kurumlar direnişe çağırdı: Soykırıma sessiz kalmayalım!

AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı açıklama yapan parti ve kurumlar, "Kanıksamayalım, direnelim. Susan herkes soykırımdan sorumludur. Kurumların etrafında kenetlenelim" dedi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ve Kürdistan İslam Topluluğu (Civaka Îslamiya Kurdistan-CÎK), AKP-MHP iktidarının siyasi soykırım ve işgalci saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DBP: ALIŞMAYACAK, DİRENECEĞİZ

DBP, "Kürt siyasi hareketinin güçlenmesinden korkan, faşizmin kirliliklerini deşifre etmesinden dolayı rahatsızlık duyan tek adam rejimi bu sabah yine bir siyasi soykırım operasyonu başlatmıştır. İktidar tarafından meclise davet edilen, yeni anayasa taslağı için düşünceleri alınan başta DTK olmak üzere, Kürt siyasetine saldırılarına bir yenisini daha eklemiştir" dedi.
"15 Haziran'da sınır ötesi operasyon adıyla dört parçada ayrım yapmadan sivil Kürt halkına saldıran, fiziki soykırım operasyon başlatan iktidar, bu sabah saatlerinde de fiziki soykırımı siyasi soykırımla tamamlamak için harekete geçmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Dün Federal Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde Kürt halkını bombalayan, sivil insanları öldüren rejim bugün ise Kürt siyasi hareketine karşı gözaltı operasyonuna başlamıştır. Birçok Kürt Kurumu basılmış ve çalışanlar gözaltına alınmıştır. Tüm bunlar Kürt siyasi hareketini illegalize etme çabalarıdır" diye kaydedildi.
DBP, geri adım atılmayacağını, bu saldırıların kanıksanmayacağını belirterek, direnişe çağırdı.

HDP: HALKIMIZ KURUMLARIN ETRAFINDA KENETLENMELİ

HDP, "DTK’ye saldırı hem çözüm iradesine yönelik bir sabotajdır ve hem de Kürt halkının iradesine karşı hakaret ve onu tanımamaya yönelik bir saldırganlıktır" dedi.
"Erdoğan iktidarını tekrar uyarıyoruz" diyen HDP, şunları kaydetti:
"Yüzyıllardır Türk halkıyla beraber yaşamış ortak tarihi ve geçmişi olan Kürt halkına reva gördüğünüz bu zulmü derhal durdurun. Bu yolu deneyen iktidarların sonunun ne olduğunu bizzat gördük. Kumpas ve çeşitli oyunlarla susturulmaya ve suçlu göstermeye çalıştığınız Kürt kurumlarının üzerinden çekin elinizi.
Kürt halkına saldırarak, düşmanlık yaparak plazlandırmaya ve üzerinden kendinizi var etmeye çalıştığınız milliyetçilik ve onu temsil eden klik sizi kurtaramayacaktır."
Halka da seslenilen açıklamada, "Hep birlikte harekete geçme zamanıdır. Tüm halkımızı DTK etrafında kenetlemeye çağırıyoruz" dedi.

CÎK: SUSAN HERKES GÜNAHKARDIR

CÎK tarafından yapılan açıklamada, "Bu soykırıma karşı Kürt milleti topyekûn kıyama kalkmalıdır. Kimin elinden ne geliyorsa bugün, şimdi yapmalıdır, yarın çok geç olacaktır" denildi.
"Bu katliam ve soykırım karşısında susan ve mücadele etmeyen herkes Allah ve insanlık karşısında günahkar ve sorumludur" denilen açıklamada, "Soykırım karşısında sessiz kalarak, hareket etmeyenler ruzi mahşerde her iki elimiz yakanızda olacaktır. Millet soykırımdan geçiriliyor. Gün ittifak ve birlikte bu vampirlere karşı mücadele etme günüdür" mesajları verildi.

HDK: EN BÜYÜK CEVAP DEMOKRASİ İTTİFAKI

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu da "DTK’ye yönelik saldırı, iktidarın ömrünü uzatma çabasıdır. Amacına ulaşamayacaktır" dedi.
Açıklamada, "AKP-MHP iktidarı, sınırlarının dışında sivil yerleşim alanlarını bombalayarak sivil insanları katlederken, içeride de uyguladığı bütün baskı ve tutuklamalara rağmen boyun eğmeyen başta kadınlar olmak üzere demokratik siyaset yürüten muhalefet güçlerine siyasi soykırım operasyonları yapmaktadır" denildi.
"Faşist iktidar kendi ölümünü toplumsal örgütlenmelerde görmektedir. Onun için saldırılarının şiddetlendirmektir" vurgusunda bulunan HDK, "En büyük cevap, toplumsal örgütlenmelerimizi büyütmek ve demokrasi güçleri arasında demokrasi ittifakını gerçekleştirmek olacaktır" diye kaydetti.