Rehin tutulan inşaat işçileri için toplantı

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, kölelik koşullarında çalıştırılmaya karşı çıktıkları için tutuklanan işçiler için basın toplantısı düzenledi.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, işçiler ve Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un derhal serbest bırakılması talebiyle TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya sendika temsilcileri, işçilerin aileleri, Zeytinburnu Belediyesi’nden ihraç edilen Kenan Güngördü, cezaevinde bulunan Devrimci Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut’un ailesi, HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Züleyha Gülüm katıldı.

'SİNDİRME OPERASYONU'

Açılış konuşmasını yapan Dilek Dindar, her iş cinayetinin Türkiye’nin utancı olduğunu kaydetti.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu adına açıklamayı Kocaeli Dayanışma Akademisi Üyesi Hakan Koçak okudu. Havalimanı işçilerinin uydurma suç isnatlarıyla tutuklandıklarını belirten Koçak, bu tutuklamaların sermaye iktidarının bir sindirme operasyonu olduğunu vurguladı.

IGA tarafından yapılan açıklamada da işçilerin haklılığının bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Koçak, bu itirafın ve özür dilemenin samimiyetsiz olduğunu ve algı yönetimi oluşturularak bilgi karartma niyetiyle yapıldığını ifade etti.

‘SÖMÜRÜ DE MÜCADELE DE DEVAM EDİYOR'

Koçak’ın ardından söz alan Devrimci Yapı İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, “İşçiler rehin alınmış durumda, hâlâ koşulları düzeltilmedi. İşçilerin sömürülmesi her yerde devam ediyor ancak bu anlamda mücadele de devam ediyor” dedi.

‘KARŞILANMASINLAR DİYE GECE YARISI BIRAKILDILAR’

HDP Ekoloji Meclisi Üyesi Beyza Üstün, herkese işçilerin büyüyen bu çığlığına katılma çağrısını yaparken, süreci baştan beri takip eden Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un avukatı Burcu Gül, hukuksuzluklarla dolu bir sürecin işletildiğini vurguladı. Gül, 6 işçinin gecenin bir yarısında serbest bırakıldığını, bunun, işçilerin karşılanmasını engellemek amaçlı olduğunu dile getirdi.

'HDP BU YOĞUN BASKIYI KIRACAK'

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise 3. Havalimanı’nda direnişin başladığı ilk günden itibaren işçilerin yanında olduklarını söyleyerek, baskı ve zulme birebir tanık olduklarını ifade etti. HDP olarak Emek Komisyonu ile de konuyla ilgili özel bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Kenanoğlu, işçiler üzerindeki bu yoğun baskıyı kırmaya kararlı olduklarını; konuyu Meclis'e taşımaya da devam edeceklerini ekledi.

Basın toplantısı soru ve öneriler ile son buldu.