Roboski'de bayram değil öfke ve hüzün var
Roboski'de bayram değil öfke ve hüzün var
Roboski'de bayram değil öfke ve hüzün var
BDP, bayrama buruk giren 28 Aralık 2011'de Roboski'de Türk savaş uçaklarının düzenlediği bombardımanda yaşamını yitiren çoğu çocuk 34 Kürdün ailesini yalnız bırakmadı.
BDP Şırnak İl Örgütü öncülüğünde onlarca araçlık konvoyla Roboskili aileler ziyaret edildi.
Ziyarete çok sayıda kişinin yanı sıra BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP PM üyeleri Abidin Durak, Rabia Tekas ve Niyazi Çevrim, BDP Şırnak il ve ilçe yöneticileri, İHD, MEYA-DER, KESK ve Şırnak belediye başkanları katıldı.
Ziyaret öncesi BDP Şırnak İl binası önünde biraraya gelen kalabalık kitle onlarca araçlık konvoy ile Roboski'ye doğru yola çıktı. Yol güzergahı boyunca zafer işaretleriyle karşılanan konvoy, Roboski köyüne ulaştıktan sonra katliamda yaşamını yitirenlerin toprağa verildiği Gülyazı (Becih) Mezarlığı'na geçti.
Kalabalık kitleyi mezarlık girişinde katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve köylüler karşıladı. Bu bayramda da siyahlara bürünen Roboskili anneler, çocuklarının fotoğraflarını taşıdı.
Mezarlıkta katledilenler için saygı duruşu ardından kitle hep bir ağızdan "Ey Raqip" marşını okundu. Ardından MEYA-DER Temsilcisi Mele Kasım Yiğit katliamda yaşamını yitirenler için dualar okudu.
Ziyarette bir konuşma yapan BDP Şırnak Milletvekili Kaplan, katliamın üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, katliamın faillerinin yargı önüne çıkarılmamasına tepki gösterdi. AKP, CHP ve MHP'nin bayram mesajlarında bile barışa dair bir cümle sarf etmediğine dikkat çeken Kaplan, "Birlik beraberlik mesajları yayınlayan yetkililer, gerçek bir birliktelik istiyorsa önce işlenen katliamların hesabını sormalıdır. Biz mezarlıklarda hesabı sorulmayan katliamlar için ağladığımız sürece beraberlik nasıl olacak?" diye belirtti.
Konuşması sırasında Kaplan'ı arayarak Roboskili ailelerin ve Şırnak halkının bayramını kutlayan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, telefon megafonu ile yaptığı kısa açıklamada, "Bizler bir bayramı daha Roboski'nin hesabını sormadan karşılamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama ilk gün verdiğimiz sözü bir kez daha yeniliyoruz. Mutlaka katliamın hesabını soracağız. Katillerinden kıydıkları bu canların hesabını soracağız" dedi.
Konuşmalar ardından kitle "Şehit namirin" sloganları eşliğinde mezarlıktan ayrılarak Roboskili ailelerin evlerine geçti.