RTÜK ve Emniyet gazeteci avına çıktı

Enkaz altında binlerce insan kurtartılmayı beklerken Türkiye’de RTÜK ve emniyet gazeteci ve muhalif avına çıktı.

Depremle ilgili açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Manipülatif yayınları görmezden gelmemiz mümkün değil” diyerek, gazetecileri hedef aldı. Emniyet ise 63 kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, merkez üssü Mereş’in Bazarcix ilçesi olan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan depremle ilgili açıklama yaptı. Sanal medya hesabından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, deprem bölgesinden gelişmeleri aktaran gazetecileri hedef alarak, “Yayıncıların deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma faaliyetlerine zarar verici, halkı paniğe sürükleyen ve dezenformasyona yönelik bilgileri paylaşmamaları yasal zorunluluktur” dedi. 

Paylaşımların deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları sekteye uğrattığını savunan Şahin, “Art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir” açıklaması yaptı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ise provokatif olduğunu ileri sürdüğü paylaşımlarla ilgili 63 kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.