Sağlık emekçilerine operasyon protesto edildi

Birçok kentte SES üye ve yöneticilerine yönelik operasyon protesto edildi. Eylemlerde ek ödeme genelgesine de tepki gösterildi.

Emek ve demokrasi örgütleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerine yönelik gözaltılara ilişkin KESK Genel Merkezi'nde toplantı düzenledi. Açıklamanın yapıldığı salona "Emek, demokrasi ve sağlık hakkı mücadelemiz engellenemez gözaltılar serbest bırakılsın" pankartı asıldı.

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, devlet-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönemde gündem saptırma amaçlı demokratik kitle örgütlerine yönelik gözaltı operasyonlarının arttığını söyledi.

AKP-MHP iktidarının, salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkın sağlığı için yeterli tedbirleri almadığını söyleyen Yıldırım, iktidarın daha önceden olduğu gibi sağlık emekçilerinin öncülerine yöneldiğini belirtti.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, gizlilik kararı nedeniyle soruşturmaya ilişkin bilgi edinemediklerini belirterek, "Bazı arkadaşlarımızın ciddi sağlık problemleri var. Hakkında çok ciddi iddialarla gözaltına alınan insanlarla ilgilenmiyorsunuz, tam tersi halkın hakkını savunan insanlarla ilgileniyorsunuz. Bu kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Adalet Komisyon üyesi Abdullah Koç da "Mücadeleye hep beraber devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Yapılan işlem anayasaya aykırıdır” dedi.

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk ise “SES’in onurlu mücadelesine şahidiz. Muhalefete, sağlık emekçilerine ve tüm topluma yönelen bu baskıya karşı SES’in her zaman olduğu gibi yanındayız. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın” dedi.

ANTALYA

SES Antalya Şubesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ek ödeme genelgesi ve sendikalarına yönelik operasyonu protesto etti. Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan SES'liler, "Ek ödeme değil, yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret istiyoruz” pankartı açtı. Açıklamaya HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Şükran İçöz, SES üyelerinin gözaltına alınmasını kınayarak, haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

URFA 

SES Urfa Şubesi de sendika üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Sendika binasında yapılan toplantıda konuşan SES Urfa Şube Eşbaşkanı Salih Karataş, “Siyaset mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu kirli ilişkiler ifşa oldukça gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi ve muhalefete yönelik gözaltı operasyonlar artmaya başladı" dedi.

AMED

SES Amed Şubesi ve Tabip Odası (DTO), Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde açıklama yaptı. “Sağlığa ‘Bakan’ İstiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde SES Amed Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, konuştu.

Güldiken, şimdiye kadar yapılan ek ödeme genelgelerinin emekçilerin refahını ve kazancını çoğaltmadığını ve sağlık emekçileri arasında iş barışını bozduğunu ifade etti.