Sancar, Kulu'da halkla buluştu

Kulu ilçesinde yoğun ilgi gören HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halkın ekonomik çöküşe dair dertlerini dinledi, "Çözüm biziz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştiriyor. Sancar, beraberindeki HDP'li vekillerle birlikte, buluşmaların ilk durağı olan Kulu girişinde, HDP'lilerin geniş katılımlı araç konvoyuyla karşılandı. Sonrasında Atatürk Caddesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Esnaflarla sohbet eden Sancar’a ilgi oldukça yoğundu. Yüzlerce kişinin heyetle birlikte yürüdüğü ziyarete, halk da balkonlarından alkışlarla destek verdi. “HDP halktır, halk burada” sloganlarının atıldığı yürüyüş esnasında halk, “Sonuna kadar sizinleyiz” mesajı verdi.

Sancar ile fotoğraf çektirenlerin arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve DEVA Partisi Kulu ilçe başkanları da yer aldı. Sancar’la kısa bir sohbet gerçekleştiren DEVA Partisi İlçe Başkanı Ahmet Fevzi Koçtaş, Sancar’a yönelik, “Size hayranım, sizi destekliyorum, her zaman da destekleyeceğiz” diye konuştu.

HALK EKONOMİK ÇÖKÜŞTEN DERT YANDI

Halk pazarını ziyaret eden Sancar, çalışan çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocuklar, tezgâhtan alışveriş yapan Sancar’a kavun ikram etti. Sancar’ın sorunlarını dinlediği Kulu esnafı, ekonomik krizden dert yanarken, Sancar, “Çözüm biziz” dedi.

Sancar’ın ziyarette bulunduğu esnaflardan biri, HDP’ye güvendiklerini belirtirken, “Şartlar iyi değil, Allah izin verirse korkumuz yok. Yüreğimiz güçlü devam edeceğiz” dedi. Sancar ise “Her şey beraber mümkün” sözleriyle cevap verdi.

Bir kahvehaneye çay içmek için oturan Sancar ve beraberindeki heyet, kahvehanede oturanlar ile konuştu. Tarım işçiliği yapan Mehmet Bulut, ekonomik krizden çok bunaldıklarını ifade ederken, Sancar ile bir süre ülke siyasetine dair konuştu. Sancar, işçinin kaldığı çadıra geleceğinin sözünü verdi.

Kulu ziyareti sonrası Sancar ve halkın oluşturduğu araç konvoyu, Cihanbeyli’ye bağlı Yeniceoba Mahallesi’ne doğru yola çıktı.