Sancar: Sokak sokak mücadeleyi büyütüyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Mersin’de düzenlediği bir mitingde yaptığı konuşmada iktidar istifaya çağırırken, “ev ev sokak sokak mücadeleyi büyüttüklerini” vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin’de düzenlediği “Demokrasiye çağrı” mitingi düzenledi.

Miting eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanında düzenlenen miting alanında yapıldı.

İki arama noktasından geçen HDP’liler, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Alanda sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin jiyan azadî” sloganları yükseldi.

Mitingde konuşan Mithat Sancar,  “Bu coşkuyu bu heyecanı görünce Saray’dakilerin tir tir titrediğini biliyoruz. Zulme zorbalığa sömürüye, yoksulluğa, açlığa rağmen heyecanınızdan umudumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimizi görenler kimin nereye yürüdüğünü biliyorlar. Halklar, HDP'yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk düzenin, bu sömürü, yalan, talan düzeni değiştirmeye geliyor. Bizler geliyoruz bizler” dedi.

“Bu iktidar istifa etmelidir. Hemen şimdi istifa etmelidir” diyen Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Eğer kendine güveniyorsa ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya bakalım halktan ne cevap olacak. Buyursunlar getirsinler sandığı halktan alsınlar cevabı.  Bizim seçim hazırlığımız gördüğünüz gibi her an vardır. Mücadelenin her yerinde, mahallelerde, evlerde, sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi, büyütüyoruz, baskıları, zulümleri, davaları, polis baskınları, bizi yıldırmıyor yıldıramıyor yıldıramayacak. 

Çünkü HDP halkların ortak evidir, halkların birleşik iradesidir, ortak geleceğin güvencesidir. Biz değiştireceğiz bu bozuk düzeni. Bu otoriter, sömürücü, bu zulüm süren düzenini ancak biz değiştirebiliriz arkadaşlar. Buna inanın, mücadeleniz de kararlıyız. Mücadelemizde inatçıyız, ısrarcıyız. Büyük bir irade ve sabrımız var. Bu sabır onların yüreğine korku salıyor. Sabır inattır, mücadele karanlıktır. Sizlerin coşkusu umudun ta kendisidir.”