Şengal ve Kobanê’deki kadınlar için İsveç Parlamentosu’na önerge

Şengal ve Kobanê’deki kadınlar için İsveç Parlamentosu’na önerge

İsveç Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, yazılı  bir soru önergesiyle DAİŞ çetelerinin Irak ve Suriye’de kadın ve çocuklara yönelik saldırılarını bir kez daha parlamentonun gündemine getirdi.

DAİŞ çetelerinin Şengal ve Kobanê’de azınlık halklara yönelik saldırılarından Ezidi, Asuri ve Kürt kadın ve çocuklarının zarar gördüğüne dikkat çeken Kakabaveh, DAİŞ çetelerinin verdikleri zararların boyutlarının belirlenebilmesi için bölgeye bir delegasyon gönderilmesini ve kadın ve çocukların tedavilerinin sağlanması için İsveç’in girişimde bulunmasını istiyor.

İsveç, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin bölgeye aktardığı kaynaklardan kadın ve çocuklar için daha fazla pay ayrılmasını isteyen Kakabaveh, Dışişleri Bakanı Margot Wallström’e, bölgeye yapılan yardımların % 50’sinin kadınlara ulaştırılması için bir girişimde bulunup bulunmayacağını soruyor.

Kakabaveh’in önergesinin 18 Aralık’ta parlamentoda ele alınması ve tartışılması bekleniyor.