Serêkaniyê'de YPG ile çeteler arasındaki çatışmalar şiddetlendi
Serêkaniyê'de YPG ile çeteler arasındaki çatışmalar şiddetlendi
Serêkaniyê'de YPG ile çeteler arasındaki çatışmalar şiddetlendi
Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê şehrinde silahlı çeteler ile YPG arasındaki çatışmalar giderek şiddetleniyor. YPG karşısında gerileyen çetelerin Türkiye sınıra çok yakın bir noktada sıkıştıkları haber veriliyor.
DİHA ve yerel kaynakların geçtiği bilgilere göre YPG güçleri bugün yaşanan çatışmaların ardından şehrin yüzde 90’ını hakimiyetleri altına alırken çetelerin Türk sınırına yakın noktalarda üslenerek şehir merkezine doğru ateş açıyor. Tahıl depolarının bulunduğu alandaki yüksek ofis binası üzerine yerleştirilen ağır silahlarla şehri rastgele tarayan çetecilerin karargah bölgesinde de yoğun bir araç trafiği gözlemleniyor.
Ceylanpınar sakinleri çetelerin hareket edemez durumda olduğunu ve sınıra yakın noktalara sıkıştıklarını kaydediyor.
Öte yandan Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne yurttaşların tepkilerine rağmen çete mensuplarının yaralıları getirilmeye devam ediyor. Hastaneye bugün getirilen çete mensubu 8 yaralıdan ikisinin öldüğü öğrenildi.
Ceylanpınar'ın Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Gençlik Parkı'nda bir araya gelen onlarca genç, eylem yaptı. Gençler, çete mensuplarının Ceylanpınar'a getirilip tedavi edilmesini protesto etti. Gençler, "Bijî yekîtiya gelê kurd" ve "Bijî berxwedana YPG" diye slogan attı. Gençler eylem yaparken, polisler de akrep tipi zırhlı araçlarla eylem yapılan alana geldi. Polis gençlere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Gençlik Parkı'ndan ayrılan gençler çete mensuplarının tedavi edildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne doğru yürüdü. Gençlerin hastane önünde bekleyişleri devam ediyor.
Öte yandan Hükümet Konağı'ndan çıkarılan ve Serêkaniyêli oldukları tahmin edilen elleri kelepçeli iki kişi, askerler tarafından Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
Serêkaniye'de yoğun silah sesleri dinmezken, Ceylanpınar'da ise gerginlik devam ediyor.