Serkan Tosun için Amed'de tören

Serkan Tosun için Amed'de tören

Serêkaniyê'de yaşamını yitiren MLKP'li Serkan Tosun'un naaşı Amed'de düzenlenen tören ardından İstanbul'a uğurlandı. 

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde yaşamını yitiren MLKP üyesi Serkan Tosun'un (Mazlum) cenazesi Urfa'dan Amed'e getirildi. Ova Petrol'de biraraya gelen çok sayıda kişi, gelen ambulansı karşılamak isterken, sivil polisler ambulansı durdurarak bayrakların indirilmesini ve ambulans lambalarının söndürülmesini istedi. Kitlenin karşı koyması ardından Tosun'un cenazesi konvoy eşliğinde Yeniköy mezarlığına getirildi. Yeniköy Mezarlığı'nda aralarında BDP Amed ve Urfa İl yöneticileri, MEYA-DER Şube Başkanı Leyla Ayaz, ESP Amed, Antep, Dersim il örgütlerinin yöneticileri, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Eğitim Sen Şube Başkanı Kasım Birtek ve Partizan üyeleri tarafından tören düzenlendi. Törende MLKP bayrağı ve Tosun'un fotoğrafları açılarak, "Rojava'da çatışana, düşene bin selam", "Serkan yoldaş ölümsüzdür", "Bijî YPG", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Şehit namirin" sloganları atıldı. 

Törende yapılan saygı duruşunun ardından konuşan ESP üyesi Hayatı Yıldız, "Şehidimizin annesi burada yok; ama buradaki bütün annelerin şehididir. Yoldaşımız bütün ezilen halkların şehididir" dedi. Diyarbakır MEYA-DER Şube Başkanı Leyla Ayaz ise, şehitlerin önünde konuşmanın zor olduğunu belirterek, "Serkan arkadaşın hayata bakış açısı ne olursa olsun aynı bugün Rojava'da Kürtlere karşı yapılan bir soykırıma ve katliama karşı Kürt kardeşleri ile birlikte savaşmıştır. Bütün Kürt ve Türk halkın başı sağ olsun" dedi. 
PKK saflarında bir çocuğunu yitiren Emine Özbek, Tosun'un da çocuğundan bir farkı olmadığını ifade ederek, "Ben şehit annesiyim. Benim oğlum şehit düştüğünde gözyaşı dökmedim. Tosun'un annesi de gözyaşı dökmesin ki; Türk devleti ağlıyorlar demesin" dedi. 

Tosun'un MLKP'nin Rojava'daki ilk "şehidi" olduğunu dile getiren ÖTSP temsilcisi ise, "Serkan yoldaşın şahadeti bizim için 2 yıldır Rojava'daki katliamlara karşı bir özeleştiridir. Emperyalistler Ortadoğu'da katliamlar yapıyor, bu bizim yüreğimizi yakıyor ama öfkemizi büyütüyor. Bir avuç sömürgeciye karşı topraklarımızda şehit düşüyoruz. Halklar bunları görüyor" diye konuştu. ÖTSP temsilcisi, Rojava bir umut olduğu ve kimsenin bu umudu kırmasına izin vermeyecekleri dile getirdi. ESP Diyarbakır İl Örgütü Başkanı Ramazan Karakaya de "Serkan yoldaş enternasyonalist bir gelecek için bu onurlu mücadeleye girdi. Ortadoğu'da Kürt halkın meşru mücadelesini büyütmek onun temel görevi idi. AKP'nin Rojava'ya karşı çetelere gönderdiği silahlarla yoldaşımızın katledildiğini biliyoruz. Bu anlayışa karşı halkımızla birlikte savaşacağız. Serkan yoldaşın bıraktığı yerden devam edeceğiz" diye belirtti. 

Törenin ardından Tosun'un cenazesi Amed Havaalanı'ndan İstanbul'a gönderildi. Tosun, yarın Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nden düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek..