Sınırda 27 Kasım kutlandı
Sınırda 27 Kasım kutlandı
Sınırda 27 Kasım kutlandı
Kobanê direnişine destek amacıyla nöbet eylemlerinin gerçekleştiği Kobanê-Suruç sınır hattında direnişte olan Barış Anneleri PKK’nin 36. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Batman, Şırnak, Antep ve İstanbul'dan gelerek sınır hattında ki Kobanê direniş eylemlerine katılan Barış Anneleri İnisiyatifi, nöbetlerin tutulduğu Mehser Köyü'nde yaptıkları basın açıklamasıyla PKK'nin 36. kuruluş yıldönümünü kutladı. Mehser Köy meydanında yapılan açıklamada "Barış Annelerinin onurlu direnişi tüm orta doğuya barış getirecek" pankartı taşındı ve "Şehîd namirin","Jin jîyan azadî","Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Barış Anneleri adına konuşan Meyaser Akdağ; Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 27 Kasım 1978'de kuruluşunu ilan eden PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutlarken, "insanlık onuru ve varlığının direnişi" olarak nitelediği Kobanê direnişçilerini selamladı.
"Bu toprakların özgürlüğü için büyük bedeller vermiş olan bu halk ve bizler kanımızın son damlasına kadar bu onurlu mücadeleyi devam ettireceğiz. Kazanılımlarımza saldıran tüm kan içicileri lanetliyoruz" diyen Akdağ, ülkede kalıcı bir barışın PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğine vurgu yaptı.
Barış Anneleri yaptıkları açıklamanın ardından sınır hattında ki nöbetlerine devam ediyor.