Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Sivas’ın katilleri dolaşıyor

Madımak Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen katillerin hala rahatça dolaştığını belirten DAD Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, yargılanmalarını istediklerini söyledi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, “Alevi katliamlarıyla yüzleşme, dosyaların açığa çıkması, mahkeme süreçlerinin başlatılmasını istiyoruz. Suçlular cezalandırılsın” dedi.

Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te yakılarak katledilen 33 aydın ve iki otel çalışanı, bu yıl bir kez daha anılıyor. Madımak Katliamı’nın 27. yılında Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, ANF’ye konuştu. Bu toprakların kadim halklarından olan Alevilerin uğradığı zulme işaret eden Karabudak, “Emevi zihniyeti Kerbela’dan bu yana sürüyor. Madımak Katliamı da bunlardan biridir. Koçgiri, Dersim, Çorum, Malatya, Maraş, Madımak ve Gazi’de bir devamlılık var. Dönüp baktığımızda 27 yıl geçti ve hukuksal anlamda verdiğimiz bütün mücadeleler boşa düşürüldü. Hakikatle yüzleşilmedi. Bir adım atılmadı. Katiller hala Avrupa’da elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor” dedi.

DEVLET HALKI SUSTURMAK İSTEDİ

Madımak Katliamı’nın sadece Alevilere yönelik bir saldırı olmadığını da savunan Karabudak, şöyle izah etti: “Katliamın yaşandığı dönem, koalisyon hükümeti vardı ve siyaset tıkanmıştı. Kürt Özgürlük Hareketi’nde önemli gelişmeler yaşanıyordu. İşçiler, emek cephesi kendi mücadelesinde bayağı yol almıştı ve yine üniversitelerde öğrenciler sokaktaydı. Madımak Katliamı devletin kitleyi susturmak için aracıydı.”

DEVLET TOPYEKUN SALDIRIYOR

Nusaybin, Sur, Cizre’de yaşananlarını da bildiklerini ve biraz önce saldıklarından ayrı tutmadıklarını kaydeden Karabudak, son süreçte yapılan katliamlar, mezarlara yönelik saldırılar, inanç mekanlarına saldırıların bunların birer parçası olduğunu ifade etti. Karabudak, “Devlet, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi inanıp yaşamayanlara topyekun saldırıyor” şeklinde konuştu.

DAD Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, taleplerinin değişmediğini belirterek, şunları söyledi: “Tüm Alevilerin talebi demokrasi ve barıştır. Alevi katliamlarıyla yüzleşme, dosyaların açığa çıkması, mahkeme süreçlerinin başlatılmasını istiyoruz. Gerçek suçlular adalet karşısında cezalandırılsın. Bu katliamların uluslararası da bir ayağı var ve biz bunların hepsini açıklanmasını istiyoruz.”