YENİLENDİ

Tülay Hatimoğulları: Adalet Nöbetleri sahiplenilmeli-YENİLENDİ

Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eylemi sahiplenmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemini ziyaret etti. DEM Parti Sultanbeyli İlçe Örgütü’nde 77’nci gününde devam eden nöbet eyleminde tutsak yakınlarıyla bir araya gelen Hatimoğulları, burada alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı.
Ziyarette ilk olarak konuşan Adalet Nöbeti sürdürücülerinden Fince Akman, İmralı’dan haber alamama halinin 3 yılı doldurduğunu hatırlatarak, “Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılmadıkça bu ülkeye barış gelmeyecektir. Sayın Öcalan’ı ve tutsak yakınlarımızı özgür bırakmadıkları sürece bu eylemi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Tülay Hatimoğulları, nöbet eyleminde yer alan tutsak yakınları ve mücadelelerini selamlayarak konuşmasına başladı. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan eylem ve etkinliklerin önemine değinen Tülay Hatimoğulları, “İmralı tecridinin kaldırılması ve İmralı’dan Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış tecrit rejiminin sonlanması için bugün Kurdistan’ın dört bir yanından eylem ve etkinlikler başlatılmış durumda. Cezaevlerinden açlık grevinde olan tutukluların yaptıkları açıklamalara baktığımızda süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine seçimlerden sonra başlayabileceklerin belirtiyorlar. Cezaevlerindeki bu tablo ağırlaşmadan Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karanlık tablodan çıkılması için adım atılmalı. Bakın yine burada annelerimiz ‘Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım’ şiarıyla eylemlerini sürdürüyorlar. Bunu Türkiye’de ki tüm halkların duyması özellikle de Türk annelerin duyması lazım. Bugün çocuğu kargo kutusunda teslim edilen bir anne ‘barış istiyorum’ diyorsa bunu tüm asker anaları da duymalı. Çünkü Kürt sorununda ısrar ağırlaştırılmış tecridi derinleştiriyor” dedi.
Tülay Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Analarımızın ve zindanlarda devam eden eylemlerin temel amacı Kürt sorununun barışçıl çözümü içindir. Türkiye halkları olarak bizim birbirimizle sorunumuz yoktur. Biz bu ülkede anayasada yer alana eşit yurttaşlık temelinde eşit yurttaş olmak istiyoruz. Bunu halklara çok gören iktidara; kandan çatışmadan beslendiğiniz yeter diyoruz. Buradan analarımızın talepleri bizim taleplerimiz, verdikleri mücadele bizim mücadelemizdir. Mevcut egemen zihniyet bu süreci böyle el almak zorundadır. Biz sorunların demokratik temelde çözümünü talep eden DEM Parti olarak, ‘gelin, tecridi hep beraber kaldıralım ve Kürt sorununun çözümü için diyalog sürecini hep beraber başlatalım’ diyoruz. Kürt halkı barışı çoktan hak etti. Gelin, barış köprüsünü hep beraber kuralım."
Tülay Hatimoğulları, Sultanbeyli Kent Merkezi Meydanı’nda DEM Parti Sultanbeyli ilçe eşbaşkan adaylarının tanıtımı için yapılacak halk buluşmasına katıldı.

 
WAN
Wan’da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 84’üncü günde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam etti. Nöbete, çok sayıda tutsak yakınının yanı sıra birçok kişi katıldı. Nöbette sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı.
Nöbet, Kürtçe stranlar eşliğinde devam etti. 

 

AMED

Amed’de sürdürülen Adalet Nöbeti 84'üncü gününde devam etti. DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasındaki nöbete katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Tecrit insanlık suçudur” önlükleriyle ziyaretçileri karşıladı. Gün boyu devam eden nöbet, “jin, jiyan azadî” sloganıyla sona erdi.

 

ÊLIH 

Êlih’te de TUAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 26’ncı gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında devam etti. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri gün boyu destek ziyaretlerinde gerçekleştirdi.  Nöbet ziyaretine katılanlar tecridin kırılması için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Ziyarette sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.  

Nöbet söylenen şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde devam ediyor. 

 

İZMİR  

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgara Jinen Azad (TJA) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti 28'nci gününde. Menemen ve Çimentepe DEM Parti İlçe binalarında süren Adalet Nöbeti'ne çok sayıda tutsak annesi katıldı. Anneler Kürtçe ve Türkçe, "Tecrît sûce mirovahiye ye", "Deng bide denge mirovahiye", "Girtiyen nexeşra azadî" ve "Tecrit insanlık suçudur" önlükleri giydi. Sık sık "Jin jiyan azadî", "Hak, hukuk adalet", "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı ve zılgıt çekildi. 

Eylemde konuşan Fehime Poyraz, CPT'nin Türkiye'ye gelip Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın rehin tutulduğu İmralı Cezaevi'ni ziyaret etmemesine tepki gösterdi. Fehime Poyraz, CPT'nin görevini yapmasını ve bu hukuksuzluğa ortak olmaması gerektiğini söyledi. CPT'nin İmralı'yı neden ziyaret etmediğini açıklaması gerektiğini de ifade eden Fehime Poyraz, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'a yönelik hukuksuzluğun uluslararası olduğunu belirtti. Abdullah Öcalan'ın barış demokrasi ve adalet için mücadele ettiğinin altını çizen Fehime Poyraz, bunların sağlanması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini sözlerine ekledi.