Tutsak Ateş: Açlık grevine girdiğimiz için hücreye konulduk

Tutsak İbrahim Ateş, açlık grevine girdikleri için tek kişilik hücreye konulduklarını, temel ihtiyaçlarının da karşılanmadığını açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 184. gününde devam ediyor. Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan İbrahim Ateş (48), 25 yıldır cezaevinde tutsak. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan ve 200 gün süren açlık grevi eylemlerine katılan Ateş, 138 gün açlık grevinde kaldı. 27 Kasım 2020’de başlayan ve hâlâ devam eden açlık grevi eylemlerine de katılan Ateş, 37. grupta yer alıyor.

'HÜCREYE KOYDULAR, GEREKLİ BESİNLERİ VERMİYORLAR'

Ateş, ağabeyi Abdulgaffur Ateş ile haftalık telefon görüşmesinde şunları aktardı:
"25 Mayıs'tan bu yana Selahattin Aykoç ile birlikte süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemindeyiz. Greve girme nedenimiz tecridin sonlandırılması ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve hukuksuzlukların bitmesidir. Greve girdiğimiz için beni Aykoç'u tek kişilik hücrelere koydular. Açlık grevine girmek haktır ama bizleri hücreye atarak cezalandırıyorlar. Gerekli besin maddelerini vermiyorlar ve kantinde de alabileceğimiz besinler yok. Boyun eğmeyeceğiz ve tecrit sonlandırılana dek açlık grevini sürdüreceğiz.”

Abdulgaffur Ateş ise şöyle dedi: "Tutukluların talepleri bir an önce yerine getirilmelidir. Tutukluların açlık grevi eylemlerine girmeleri nedeniyle hücrelere konulmasını da kabul etmiyoruz."