Urfa'da tutsaklar açlık grevinde: Geri adım atmayacağız

Urfa Hilvan 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 5 tutsak, süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. Baskılara karşı eyleme geçen tutsaklar, "Talepler karşılanana kadar geri adım yok" dedi.

Urfa Hilvan 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Serhat Bulut, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde bulunan 4 tutsakla birlikte artan hak ihlallerine karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattıklarını aktardı.

Bulut, açık görüş, sohbet, atölye, spor, ortak alan kullanımı, haberleşme araç ve gereçlerinin verilmemesi ile sağlık hakkına erişim haklarına dönük kısıtlamaların kaldırılmasını istediklerini belirtti. Bulut, cezaevinin B-2 koğuşunda bulunan Emrullah Oruc, B-4 koğuşunda kalan İlyas Doğan ve B-5 koğuşunda kalan Cahfer Sabır ve Kasım Karataş ile birlikte dün itibarıyla açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

'AĞIR HASTA TUTSAKLAR TEDAVİ EDİLMİYOR'

Hasta tutsakların durumuna da dikkat çeken Bulut, ağır hasta tutsakların tedavi edilmediğini ve gün geçtikçe durumlarının kötüye gittiğini söyledi. Ayrıca hasta tutsakların ilaçlarının da verilmediğini söyleyen Bulut, “Bazen hastaneye gitmek için başvuran arkadaşlar, ters kelepçeyle götürülerek, saatlerce bekletiliyor. Arkadaşlarımız tedavi edilmeden geri getiriliyor. Bu keyfi bir durumdur. Geçen gün bir arkadaşımızı az kalsın kaybediyorduk, buna rağmen hastaneye götürmediler. Her geçen gün baskılar artıyor. Yaşama alanımız, sosyal alanlar daraltılıyor. Resmen salgını kendileri için fırsata çevirdiler” dedi.

‘TALEPLER KARŞILANMAZSA EYLEM BÜYÜYECEK'

Bulut, cezaevi idaresiyle görüşmek istediklerini ancak bu taleplerinin reddedildiğini belirtirken, şu açıklamaları da yaptı:

“Taleplerimiz karşılanana kadar tek bir adım geri adım atmayacağız. Çünkü baskılar gün gün katmerleşerek büyüyor. Keyfi yaklaşımlar var. Her geçen gün yaşama alanımızı ve olanaklarımızı elimizden alıyorlar. Hiçbir şekilde ihtiyaçlarımızı, taleplerimizi karşılamıyorlar. Böyle devam ettiği takdirde hem sonuna kadar götüreceğiz hem de bu 5 kişi ile sınırlı kalmayacak. Bütün taleplerimizi karşılık yanıtları salgın oluyor. Salgının burada fırsata çevirdiler. Alanları elimizden alarak bizi izole etmek istiyorlar."