Zagros’ta birçok bölgeye imha saldırıları

İşgalci Türk devleti, Zagroslar'da birçok köy, yayla ve kırsal alanda imha operasyonu başlattı. Bölgeye çok sayıda Türk asker yığınağı yapıldı.

TÜRK DEVLETİNİN İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci Türk devleti Zagros alanına bağlı birçok köy, yayla, kırsal alan ve merada sabah saatlerinde askeri imha saldırısı başlatıldı. Askeri operasyonun Gever’in Pinyanişî bölgesine bağlı Sorê, Zêvkan, Xirvate, Wan’ın Elbak (Başkale) ve Gever sınırları arasında bulunan Xaşkan, Dirişkê, Lêsek ve Derav, yine Gever’in Gelîyê Dirîyan bölgesinde bulunan Soryan, Basan, Bilind Basan, Dêlezi, köyleri ve kırsal alanlarda olduğu belirtildi.

Bölgeye sabahın erken saatlerinde Colemêrg merkez ve çevre ilçelerden zırhlı araç ve helikopterlerle binlerce Türk askeri getirildi.  

YAYLA VE MERALAR ABLUKADA

Meydan Belek, Gelîyê Zeynebê ve Gelîyê Dolan yaylalarına giden yollar Türk askerleri tarafından kapatılırken, koyun sağmaya giden bêrîvanlar, GBT sorgulamasından geçirildi.

Wan’ın Elbak ilçesine bağlı Lêsek köyünün Sîyane yaylası ve Gelîyê Masîro alanları, Gever’in Soryan köyüne bağlı Navşîyan, Çiyayê Morê, Sorê köyünün Şîşol, Davana Sorê yaylası Geliyê Pinyanişî alanına bağlı Kirmik, Şermerzan ve Kanîdirêj yaylarının ise askerler tarafından ablukaya alındığı ve yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı belirtildi.  

TILORAN’A SALDIRI 13’ÜNCÜ GÜNÜNDE

Gever’e bağlı Tilorana Jêr ve Tilorana Jor köylerinin bulunduğu Sipêrêz Dağı bölgesi, Horê, Berê Sor ve Conî yaylarına 11 Haziran’da başlatılan saldırı, 13 gündür aralıksız devam ediyor. Sipêrêz ve Omerê dağlarının bulunduğu alanlarda gece saatlerinde Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği yaşanıyor.