GÜNDEM 28 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan'a yönelik askeri saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şêx Seîd ve dava arkadaşlarını anan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt halkına, halklara, özgürlükçü güçlere "gaspçı, soykırımcı, ırkçı, özgürlük ve demokrasi düşmanı AKP-MHP iktidarına karşı ortak ve birleşik mücadeleyi büyütme" çağrısında bulundu.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, 30 Haziran 1996’da fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’yı (Zîlan) anarak, “Bugün saflarımızda Zîlanlaşma güçlenmiştir. Bugün biz bu ruhla mücadele yürütüyoruz” dedi.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Komutan Bêrîtan Nûrhak Çiya ve Axîn Gabar’ı anan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Bêrîtan ve Axîn yoldaşımızın yürüttüğü mücadeleyi daha da büyütecek ve Kurdistan'ın özgürlük davasını başarıya ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

- Amed ve Mêrdîn’de çıkan yangının failinin DEDAŞ olduğunu söyleyen DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, siyasi sorumluluğun ise DEDAŞ’ı aklamaya çalışan iktidarda olduğunu söyledi.

- İsviçre’nin Zürih kentinde her yıl düzenlenen Sakine Cansız Kadın Festivali’nin 11’incisi, “Jin jiyan azadî ile kadın devrimine yürüyoruz” sloganıyla 30 Haziran’da yapılacak.

- Dr. İsmet Konak, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl amacının artık seçimsiz bir rejim olduğunu söyledi.