İnisiyatifa Jinên Tolhildêr'den imralı tecridine karşı 2 kentte eylem

İnisiyatifa Jinên Tolhildêr, Tekirdak ve Kocaeli'de İmralı tecridine karşı eylemler düzenledi. Açıklamada, gardiyanlar da uyarıldı.

İnisiyatifa Jinên Tolhildêr tarafından yapılan yazılı açıklamada, İmralı tecridi ve zindanlardaki işkencelere karşı eylemler düzenlendiği duyuruldu.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"25 Haziran'da Tekirdağ-Muratlı'da birimlerimiz Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde görev yapan Mahmut isimli faşist gardiyanın, Muratlı ilçesi Mithatpaşa Caddesi Ceviz Sokak'ta olan evine birimlerimiz eylem düzenlemiştir. İki birimimiz koordineli bir eylemle gardiyanın evine eylem gerçekleştirmiş, evi ateşe vermiştir. Faşist gardiyan birimlerimiz tarafından cezalandırılmıştır. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir biçimde alandan çekilip yerlerine ulaşmıştır.

27 Haziran'da Kocaeli-Derince'de AKP-MHP'li faşistlere ait 1 beyaz eşya fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verildi. Fabrika büyük çapta zarar görüp kullanılmaz hale getirildi."

Açıklamada, "Yapılan bu eylemler, Önder Apo’nun üzerindeki tecrit ve cezaevlerinde artan baskı ve işkencelere yöneliktir" denildi.