İstanbul’da 8 Mart yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle kadınlara gözaltı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim’de düzenlenen 19. Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda kadın gözaltına alındı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim’de düzenlenen 19. Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları gerekçesiyle Kadın Komitesi üyesi 3 kadın gözaltına alındı.

Twitter hesabından gözaltıları duyuran Kadın Komiteleri yaptığı paylaşımla “Ben tecavüze uğrarken, katledilirken devlet yok ama ben İstiklal Caddesi’nde yürümek istediğimde mi devlet var?” Kabul etmiyoruz. Taksim ısrarımızdan vazgeçmiyoruz!” dedi.

Şu ana kadar Kadın Komiteleri üyesi Merve Bektaş, Zeynep Çakır ve Ebru S. adlı 3 kadının evleri basılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Devrimci Liseliler de yaptıkları paylaşımla Sedef Özer’in evine yapılan operasyonla gözaltına alındığını duyurdu.  

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi de twitter hesabından ulaşabildikleri en az 10 kadının gözaltında olduğunu duyurdu.

Kadınların "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilirken, çok sayıda kadının aynı gerekçeyle evlerinin basıldığı gelen bilgiler arasında. 

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen kadınlar şöyle: İlayda Cantaş, Ebru Sert, Merve Bektaş, Zeynep Çakır, Sedef Özer, Pelin Şahin, Nimet Tanrıkulu, İlknur Birol, Devrim Çapar.

Gözaltılara tepki gösteren çok sayıda kadın ise sosyal medyadan #8MartaDokunma hashtagiyla paylaşımda bulundu.