İstanbul’da bir kadın katledildi

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, pazartesi günü akşam saatlerinde Fatma Duygu Özkan adlı kadının bir erkek tarafından katledildiği bildirildi.

Alınan bilgilere göre 14 Ağustos günü akşam saatlerinde Fatma Duygu Özkan’ın, D.C.G. isimli erkek tarafından, camdan atılarak vahşice katledildiği belirtildi.

Fail D.C.G. gözaltına alınırken, ifadesinde Özkan’ı daha önceden tanımadığını savundu.

Fail, Fatma Duygu Özkan’ın kendisinin camdan atladığını ileri sürdü. Bunun üzerine D.C.G. serbest bırakıldı.

İki görgü tanığı ise olay öncesi evden kavga seslerinin geldiğini, Özkan’ın pencere korkuluklarına tutunduğunu ve bu sırada bir erkek tarafından itildiği yönünde ifade verdi.

Görgü tanıklarının ifadeleri ardından fail D.C.G. yeniden gözaltına alınarak, emniyet ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi.

HER AY ONLARCA KADIN KATLEDİLİYOR

Son yıllarda kadına yönelik şiddette önemli artış yaşandı. JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre, temmuz ayında 26 kadın ve 2 çocuk katledildi, 9 kadın ve 4 çocuk şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi, 3 kadın ise katledilmek istendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) göre temmuz ayı içerisinde 25 kadın katledildi, 9’u şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Haziran ayında en az 22 kadın katledilmiş, 27 kadın ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti.