Aachen’da ‘Nasıl Yaşamalı?’ forumu düzenlendi

Aachen’da Kürt ve enternasyonalist genç kadınlar, „Nasıl Yaşamalı“ sorusuna cevap arayarak, örgütlülük ve mücadele hattını belirledi.

Kürt ve enternasyonalist genç kadınlar, Almanya’nın Aachen kentinde ‘Nasıl Yaşamalı?’ konulu forumda bir araya geldi. “Jin Jiyan Azadî-Serbixe Azadî’ kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen foruma Avrupa’nın birçok ülkesinden genç Kürt ve enternasyonalist kadın katıldı.

Forumun düzenlendiği salonda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından oluşan kütüphane, kitap standı, “yaşam ağacı“ ve Abdullah Öcalan’ın özgeçmişine dair hazırlanan plaketler yer aldı.

Forum, hazırlık komitesi temsilcisinin açılış konuşmasıyla başladı. Temsilci, forumun konu başlığının Kürt Halk Önderi’nin çözümlemelerinde ağırlıkta üzerinde durduğu konudan esinlendiklerini belirterek, bugün Kürt kadınlarından dünyaya yayılan “Jin jiyan azadî“ formülüne bu soru üzerinden geliştirilen çözümlemelerle ulaşıldığına işaret etti.

Açılış konuşması ardından Şengal ve Rojava genç kadın hareketlerinden gelen görüntülü mesajlar izlendi. Mesajlarda erkek egemenliğinin en çok tehdidi altında olan genç kadınların örgütlenmesinin önemi vurgulandı.

Forumda Jineoloji ve özsavunma atölyeleri düzenlendi. Daha sonra „Önderlik Gerçeği“ üzerine seminer verildi. Seminerde Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği Kadın Kurtuluş İdeolojisinin kapitalist sisteme alternatif yeni bir yaşam sistemi olduğu kaydedildi. Günümüz için ise eğitim, genç kadın örgütlenmesi ve eylemlilik hattına dair öneriler temelinde tartışmalar yürütüldü.

Forumda yeni bir dünya için savaşma kararlılığı dile getirilerek, genç kadınların mücadelelerinin esasını demokratik ulusun inşası ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olacağı kaydedildi.

Forum kapanış konuşması ardından atılan „Bijî Serok Apo“ ve „Jin jiyan azadî‘‘ sloganları ile sona erdi.