Barış Anneleri'nden Kürtçe savunma

Barış Anneleri, yargılandıkları davanın duruşmasında Kürtçe savunma yaptı. Duruşma ertelendi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in İmralı tecridine karşı 2018 yılında cezaevinde başlatıp tüm cezaevlerine yayılan açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen Barış Anneleri, çocuklarının olduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama yapmak istedikleri sırada gözaltına alınmıştı.

Haklarında “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet” ve “Polise mukavemet” iddiasıyla dava açılan 15 Barış Annesi’nin yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

Bakırköy 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan annelerden Latife Buğday, Sürreya Kılınç, Nesibe Başaran, Zübeyde Adar, Selamet Demir, Sinem Güzel, Emine Erbek, Hafize Şahin, Ayşegül Yalçın, Sümanperi Akyıldız, Kumri Akgül ve Zehra Doğan ile avukatları katıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da Barış Anneleri’ne destek verdi.

'ÇOCUKLARIMIZIN SESİNİ DUYURMAK İSTEDİK'

Anneler, duruşmada Kürtçe savunma yaptı. İlk savunmayı yapan Emine Erbek, çocuklarının o dönem açlık grevinde olmasından ötürü cezaevi önüne gittiğini ifade etti.

Açlık grevindeki çocuklarının sesini duyurmak için cezaevi önüne gittiklerini söyleyen Latife Buğday da o gün yaşananları “Biz oraya anneler olarak gittik. Bizler cezaevine gidip daha oturmadan polisler geldi. Bizi tutup sürüklediler” diyerek anlattı.

Barış Annesi Zeliha Gün hakkında zorla getirme kararı alan mahkeme heyeti, polisin saldırı öncesi "uyarı anonsu" yapıp yapmadığının tespit edilmesi için dosyada yer alan görüntülerin bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.