Bayburt'taki kadın tutsaklara baskı

Bayburt M Tipi Cezaevi'ndeki kadın tutsakların, hukuksuz uygulamaları kabul etmedikleri için 5 aydır görüşe çıkarılmadığı öğrenildi. Kadınlara hücre cezası da veriliyor.

Bayburt M Tipi Cezaevi'nde keyfi arama dayatmasını kabul etmeyen kadın tutsakların, 5 aydır görüşe çıkarılmadığı öğrenildi. Avukatlar, gardiyanların "Görüşe çıkarken ayakkabılarınızı çıkartacaksınız, bakacağız. Baktıktan sonra görüşebilirsiniz" diyerek kadın tutsaklara baskı uyguladığını, bunu kabul etmeyen tutsakların 5 aydır görüşe çıkarılmadığını söyledi.

HÜCRE CEZASI

Avukatlar, ayrıca her gün ayakta sayım almak istendiğini, bu da kabul edilemeyince her hafta için üç gün hücre cezası verildiğini aktararak, "Her kadın arkadaşın onlarca gün hücre cezası var. Eğer dün ziyaretçiler çok olmasaydı uygulamayı sürdüreceklerdi. Fakat aileler diretti, 'görüş yapmadan gitmeyiz' dedi. Talep kabul edildi ancak terlikle gelebildiler" dedi.

Öte yandan baskıların yanı sıra koğuşların dolu olduğu, birçok kadının yerde yattığı öğrenildi. Bir koğuşun boşaltılıp hücre yapıldığı, bundan dolayı sıkışıklık olduğu da belirtildi.

TUTSAKLAR: CİDDİ HAK İHLALLERİ OLUYOR

Kadın tutsaklar ise şu mesajı verdi: "Kamuoyu oluşturulmalı yoksa bu uygulama devam edecek. Devam ettiği taktirde görüşe çıkmayacağız. Burada çok ciddi hak ihlalleri oluyor."