Bern’deki kadınlar İran’daki direnişi selamladı

Bern’de Rojhilat ve İran’daki direnişe destek vermek için bir araya gelen kadınlar, yanlarında getirdikleri başörtülerini “Jin Jiyan Azadî” sloganları eşliğinde ateşe verdi.

İsviçre’nin Bern Kantonunda İran’da “ahlak polisi” tarafından katledilen Jîna (Mehsa) Emînî için protesto eylemi düzenlendi.

Kürt kadınlarının öncülük ettiği eyleme İsviçreli ve İranlı çok sayıda kadın katıldı. Bahnhof meydanında yapılan eylemde Jîna Emînî’nin fotoğrafları taşındı. İran devletine tepki gösteren pankartlar da açan kadınlar, sık sık farklı dillerde sloganlar attı. 

Eylemde Kürt kadınlar adına söz alan Bern Şehit Berjin Jinda Meclis üyesi Saadet Kuran, İran’da günlerdir süren direnişin yanında olduklarını kaydetti. İran’daki kadınların ve halkların demokrasi istediğini dile getiren Kuran, dünyanın bu direnişe sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinden etkilenen Kürt kadınlarının direnişe öncülük ettiğine işaret eden Kuran, rejimin mutlaka kaybedeceğini belirtti.

Kuran’ın konuşmasından sonra Almanca hazırlanan basın metni okundu. Eyleme katılan İranlı kadınlar da Farsça konuşmalar yaparak tepkilerini dile getirdi. 

Konuşmalardan sonra eyleme katılan bazı kadınlar saçlarını keserken bazı kadınlarda yanlarında getirdikleri başörtülerini yaktı. 

Eylem “Jin Jiyan Azadi” sloganı ile son buldu.