Binler Amed'deki mitinge akın ediyor

HDP’nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ve binlerin “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları ile akın ettiği miting başladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki  tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla “Demokrasi, özgürlük ve adalet” şiarıyla Amed'in 5 Haziran Demokrasi (İstasyon) Meydanı’nda düzenlediği miting başladı. Geniş 'güvenlik önlemlerinin' alındığı mitinge, Sur, Ofis ve Bağlar olmak üzere üç ayrı koldan giriş yapıldı. Miting alanına “Barış için çözüm tek çare müzakere”, “Leyla Güven haklıdır”, “Biz anayız, savaşsız bir dünyadan yanayız”, “Halkın iradesi yok sayılamaz, halkın iradesi gasp edilemez”, “Savaşın, OHAL’in KHK’ların karşısında barış kazanacak”, “Herkes için adalet herkes için demokrasi”, “Adalet+vicdan=insan” yazılı pankartlar asıldı. Alana akan yüzlerce kişi ellerinde HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) flamaları taşırken, Mardin, Şırnak, Batman ve çevre il-ilçelerden konvoyla gelen kitle ise sloganlar eşliğinde alana giriş yaptı.

Alana giriş yapanlar “Bê Serok jiiyan nabe”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, "Leyla Güven onurumuzdur" ve “Bijî berxwedana Leyla” sloganları etrafında kenetlendi. Kentin her yerinde yankılanan sloganlara barikatlar ardından da zılgıtlar ve alkışlarla destek veriliyor. Batman ve çevre illerden gelen koçerler kıyafetleriyle alanda dikkatleri üzerine toplarken, halk halaylar ve zılgıtlar eşliğinde tutsakların ve Leyla Güven’in eylemini selamlıyor.

Miting HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan'ın konuşmaları ile devam edecek.