Bremen, Ulm ve Paris'te Afgan kadınlar ile dayanışma eylemi-YENİLENDİ-I

Almanya’nın Bremen ve Ulm ile Fransa'nın başkenti Paris'te Afgan halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi.

Bremen’de, Talibanların Afganistan’ı ele geçirmesi ardından Afgan başta kadınlar olmak üzere halkın karşı karşıya kaldığı tehlikelere dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Afgan kadınlar ve TJK-E’nin ortaklaşa düzenlediği eylem Bremen Maktplatz’da yapıldı.

Enternasyonalist devrimci kurumun da katıldığı eylemde ataerkil zihniyete karşı kadın mücadelesinin önemine dair konuşmalar yapıldı.

TJK-E temsilcisi tarafından yapılan konuşmada Afganistan halkını en iyi anlayan halkın Kürt halkı olduğu ve Afgan halkının ne kapitalist modernite unsurları olan küresel hegemonya güçlere ne de cihatçı, kadın düşmanı Taliban’a ihtiyacı olmadığı, kurtuluşun kadın özgürlüğünü esas alan demokratik modernite örgütlenmesi olduğu vurgulandı.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde de Afganistan halkı ile dayanışma amacıyla eylem düzenlendi.

Seebrücke İnisiyatifi’nin çağrısı ile düzenlenen eylemde “Afganistan güvenli değil”, “Hava köprüsü şimdi”, “Yerimiz var” yazılı pankartlar ile dövizlerin taşındı.

Münsterplatz'da yapılan eylemde Ulm’da yaşayan Afganlılar adına yapılan konuşmalarda Taliban’ın anti demokratik, şeriatçı, kadın düşmanı politikalarına dikkat çekildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde “Afgan ve diğer halklara daha güvenilir bir yaşam için yerimiz var demeliyiz ve onları kucaklamalıyız” mesajı verildi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Afgan kadınlarla dayanışma eylemi düzenlendi.

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği’nin çağrısıyla gerçekleşen eyleme Young Strugle’dan gençler de katıldı. 

Strasbourg Saint Denis Kemeri önünde gerçekleşen eylemde Fransa SKB adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Eylemde yapılan konuşmada “Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban orada yaşayan halkları şeriat hükümleri ile yaşamayı dayatıyor. Bundan en fazla kadınlar zarar görecektir. Şimdiden şeriat hükümlerine göre burka giymeleri, sokağa erkeksiz çıkmamaları gibi dayatmalarda bulunan Taliban yönetimi kadınlara savaş açmıştır. Şiddet ve kadın kırımı ile yüz yüze bırakılan kadınların bize çağrıları var. Dayanışma bekleyen kadınların sesi ve soluğu olmalıyız. Onların Taliban’a karşı mücadelelerine sahip çıkarak özgürlüklerinin kısıtlanmasına engel olmalıyız” denildi.

Eylem Fransızca Türkçe sloganlarla Kemer sokağında yapılan bir yürüyüşle son buldu.