Emine Şenyaşar, eşi ve iki oğlunun nasıl katledildiğini anlattı

Oğulları AKP'liler tarafından katledilen Anne Emine Şenyaşar, eşinin de gözlerinin önünde katledildiğini anlattı.

Emine Şenyaşar, Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından oğulları Adil, Celal ile eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın öldürülmesine ilişkin Jinnews muhabiri Safiye Alagaş'a konuştu.

'OĞLUMU 2 GÜN ÖNCE DE TACİZ ETTİLER'

Oğullarının yaralı olarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrenen Baba Hacı Esvet Şenyaşar’ın, gittiği hastanede AKP’li vekilin yakınları tarafından saldırıya uğradığını ve kafasına kurşun sıkıldığına tanıklık eden Emine Şenyaşar, olayın 2 gün öncesine dayandığını söyledi.

Emine Şenyaşar, "Oğlum ‘Ben de Kürdüm oyumu Kürtlere vereceğim. Bizi biliyorsunuz HDP’den başkasına vermeyiz’ demiş. Tekrar gitmişler ve oğlumu resmen taciz etmişler. Oğlum ‘Bunlar beladır başımıza iş açarlar’ deyip 2 gün dükkânı açmadı. Üçüncü gün arifeydi, gitti dükkânı açtı. Onlar da bu kez silahlarıyla gelip katliam yaptılar" dedi.

EŞİNİN NASIL KATLEDİLDİĞİNİ ANLATTI

Eşiyle birlikte hastaneye girer girmez AKP’li vekil Yıldız’ın yakınlarının kendilerine saldırdığını belirten anne Şenyaşar, hastanede eşinin linç edilmesini şöyle anlattı: “Hastanenin içine girer girmez 20 erkek etrafını sardı. Serum şişesinin asıldığı demirlerle kafasına vurdular. Vuruyorlardı. Kanlar içinde kaldı. Ellerinden almaya çalıştım sağa gittim, sola gittim boş. hiçbir şey yapamadım alamadım. Polis oradan uzaklaştı. Hastanenin dışına gitti. Sadece bir polis orada bekliyordu. Ben gittim, o polisin yakasına yapıştım, ona ‘Siz nasıl bir hükümetsiniz öldürdüler. Adamı öldürdüler gel kurtar’ dedim, yerinden kıpırdamadı. Yerinden sarstım ‘Nasıl bir devletsiniz öldürdüler’ dedim. Polis ne yerinden kıpırdadı ne de konuştu. Linç ettiler, sonra da kafasına kurşun sıktılar. Kafasına kurşun sıkanı görsem tanırım. Sonrasında kendimi kaybetmiştim, çocuklarımın arkadaşlarından biri geldi beni oradan götürdü. Oradan nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Nasıl linç edildiğini nasıl öldürüldüğünü gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum. Biri vardı ‘İllaki seni öldüreceğim’ diyordu bırakmadı. Bu kişinin saçları kısaydı. Yüzü dolgundu, top yüzlü biriydi. Resmini dahi görsem tanırım.”

Hastanedeki bütün kameraların kırıldığını söyleyen anne Şenyaşar, oğlu Celal’in yarasının ağır, Adil’in ise yarasının hafif olduğunu belirtti.

'BUNLAR ZALİM, BUNLAR KADIN TACİZCİLERİ'

Şenyaşar, “Zalim bunlar. Bunlar tacizcidir. Bunlar Suruç kadınlarının namusuna göz dikenlerdir. Bunlar kadınları sözleriyle, gözleriyle taciz edenlerdir, herkes biliyor bunları. Suçsuz sebepsiz yere 3 can verdik” dedi.

Hastanede tedavi edilen oğlu Fadıl’ın da tutuklanmasına isyan eden Şenyaşar, “Ben 3 can toprağa verdim. Bir de oğlumu tutukladılar" diye belirtti.