Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı

Ferhat Tunç hakkında, soruşturma aşaması tamamlanmadan yakalama kararı çıkartıldı.

Sanatçı Ferhat Tunç'a yönelik baskı ve davalar bitmek bilmiyor. Tunç'un sosyal medya hesapları üzerinden 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama kararı çıkarttı. Yakalama kararının soruşturma aşaması tamamlanmadan, savcılık ifadesi alınmadan verilmesi de dikkat çekti.

Davaya konu olan paylaşımlarında Tunç, Efrîn işgaline tepki göstermiş, yaşamını yitiren sivilleri anmıştı. Barış aktivisti olarak da bilinen Tunç'un, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, "Sorunu 6 ayda çözeriz" şeklindeki mesajını paylaşması da iddianameye eklendi. Tunç'un, Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı savaşanlarla ilgili paylaşımları da suçlama konusu yapıldı.

TUNÇ: İŞGAL DEĞİL DE NEDİR?

Sürgünde yaşayan Ferhat Tunç, karara tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı:

"Efrîn operasyonuna 'işgal' demişim. Yüz binlerce insanı evinden, toprağından söküp atmak ve yerine IŞİD bozuntusu yapıları yerleştirmek işgal değil de nedir? Bütün mesele; sınıra götürüp 'Afrin'e Gel' şarkısı söylettikleri Tatlıses ve Yavuz Bingöl yalakası gibi olmayı reddetmemdir. Bu zulüm ve zorbalık düzenine teslim olmayı, onursuzluk saymamdır. Ben ancak alçalmadan, onursuzluk etmeden yaşamayı suç sayıyorlarsa, suçluyum."