Hamburg’da kadın tutsaklara mektup

Hamburg’da 8 Mart vesilesiyle kart gönderen kadınlar, siyasi kadın tutsaklara ‘Yalnız değilsiniz, mücadelenizi sahipleniyoruz” mesajı verdi.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde bulunan kadınlara kart gönderdi.

Kadınlar, hapishanelerde rehin tutulan kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladığı kartlara şunları yazdı:

“Zamanı ve mekanı anlamsızlaştıran sevgili kadınlar. Zaman neye göre akar? Saatlere, aylara, yıllara mı? Mekanı neyle ölçeriz? Metrelerle mi, içine sığan eşyalarla mı? Bizim zaman ve mekanımızın ölçüsü bunlar değil. Zaman ancak biz yaratırsak, başarırsak, çoğalırsak akar. Mekanı umudumuzun, yüreğimizin ve direnişimizin büyüklüğü belirler. Böyle olduğu için demir parmaklıklar ve taş duvarlar ardında da olsanız sizlere ulaşmak isteriz. Yalnız olmadığınızı, çoğaldığınızı, herkesçe sevildiğinizi ve özlendiğinizi muştulamak isteriz. Emeklerinizin sahiplenildiğini bilin isteriz. Uzak bir ülkeden, soğuk bir ülkeden kalplerini sizlerin öğretileri ile ısıtan kadınların selamını alın isteriz.”

Kartların ön yüzünde ise şu satırlar dikkat çekti: “'Kadına biçim vermeyi ahlaksızlık sayıyorum. Xweda, kendini doğurmadır. Özgür kadın bir güneş gibi doğar. Kadınlar kudretli, özgür ve karar sahibi olmalıdır. Kadın değerli bir varlıktır. Jin jıyan kelimesi bunun için değerlidir.

Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzde ve kavgayla geçirmeye ant içtiğimiz her günümüzde sizler varsınız. Hepinizi özgürlük ve hakikat aşkıyla kucaklıyoruz.”

Kadınların yazdığı kartlar, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi bileşenleri tarafından gönderildi.