HDP’den Mardin'de genç kadın buluşması

HDP Genç Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Mardin’de genç kadınlarla bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mardin’de kadın buluşması düzenledi. Buluşmaya HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte söz alan Ebru Günay, gençlerin her zaman güç ve moral kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Her yerde gençleri özellikle genç kadınları hedefleyerek onları yıldırmaya çalışıyor. Ama bugün Mardin'de de gördük sizler, ‘genç başladık, genç başaracağız’ diyen bir hareketin ardıllarısınız. Bu coşkuyla, moralle iktidara karşı, faşizme karşı örgütlü gençler, HDP'li gençler her yerde mücadele etmeye devam edecekler” dedi. 

‘KÜRDİSTAN’DA KAYBOLUNMAZ, KAYBETTİRİLİR’ 

Son bir yıl içinde onlarca yüzlerce kadının erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdiğini dile getiren Ayşe Acar Başaran ise şöyle dedi: “İktidar buna göz yumdu. Gülistan Doku bir yılı aşkın bir süredir bulunamadı.  Çünkü biliyoruz ki Kürdistan’da kaybolunmaz, kaybettirilir. Hala Gülistan Doku’nun akıbeti hakkında iktidardan bir cevap yok. İpek Er, bir uzman çavuş tarafından tecavüze uğradı, günlerce hürriyetinden yoksun bırakıldı, intihara sürüklendi ama faili Musa Orhan, iktidarın en üstündeki kişilerce korundu, elini kolunu sallayarak sokaklarda gezmeye devam ediyor. Bunun karşısında mücadele eden kadınlar, iktidarın her türlü hedefinde.” 

‘KATLEDİLEN KADINLARA SÖZÜMÜZ VAR’ 

HDP’li Dersim Dağ ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, kadınların yüz yıllardır katledildiğini, tecavüze uğradığını veya kaçırılıp kaybedildiğini, ancak buna karşı her zaman direniş içinde olduğunu ifade etti. Dağ, “Ancak onların gözlerinin içine bakarak biz özgür ve eşit bir yaşamı kuracağız diyorlar. Biz bu erkek egemen zihniyet karşısında boyun eğmeyeceğiz. Katledilen tüm Kürt kadınları için bu yıl başlattığımız bir kampanya var: ‘Yarın değil sonraki gün değil şimdi seferber olmaya, ayaklanmaya’ diye. Bu kampanya sayesinde yüzlerce genç kadına ulaştık, bu erkek egemen zihniyeti teşhir ettik. Pınar Gültekin, Gülistan Doku, İpek Er ve onlar gibi saldırıya, katliama tecavüze uğrayan kadınlardır isyanımızın sebebi. Biz o kadınlara bir kez daha söz veriyoruz, özgürlüğü sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.