HDP Denizli'de kadınlarla buluştu

Denizli’de kadınlarla bir araya gelen HDP Kadın Meclisi, AKP-MHP iktidarına karşı örgütlü mücadele yürütme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Denizli Merkezefendi ilçesinde kadın buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada HDP’nin "Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı" deklarasyonu, kadın örgütlenmesinin büyütülmesi, kadın kazanımlarına yönelik saldırı ve mücadele yöntemleri tartışıldı. 

Buluşmada konuşan HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Özlem Gündüz, kadınların en önemli kazanımlarından olan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ve beraberinde artan saldırılara dikkati çekerek, her türlü saldırılara karşı alanlarda mücadeleye devam edeceklerini yineledi. 

'HEYECANIMIZ SALDIRILARA CEVAPTIR'

Partilerinin 9'ncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Gündüz, kendilerine yönelik yoğun saldırılar olmasına rağmen geri adım atmadıklarını, gözaltı ve tutuklamalara boyun eğmediklerini aktardı. Kuruluş yıl dönümlerinde yapılan kutlamalarda da görüldüğü gibi kadın partisi olan HDP'nin büyük bir coşku ve heyecanla yoluna devam ettiğini sözlerine ekleyen Gündüz, kutlamalardaki coşku ve heyecanın baskı politikalarına verilmiş en büyük cevap olduğunu dile getirdi.

AKP ÇÖKÜŞTE

Gündüz, AKP ve MHP ittifakının baskı politikaları sonucu çöküşü yaşadığını ifade ederek, "AKP'nin bir ayağı çukurda. Bu faşizmin gitmesini sağlayanlar ise ancak bizler olabiliriz. Çünkü bu cinsiyetçi, ırkçı ve milliyetçi politikalara en çok karşı çıkan bizleriz. Gitmesini sağlamamız için birçok nedenimiz var. Buna karşı hep birlikte karşı çıkıp, mücadele etmeliyiz" dedi.