HDP Kadın Meclisi, çilek toplayan kadınları ziyaret etti

HDP Kadın Meclisi, “Kadınlar İçin Adalet” kampanyası kapsamında Aydın’da kadınlarla bir araya geldi.

HPD Kadın Meclisi, “Kadınlar İçin Adalet” kampanyası çerçevesinde “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmalarını sürdürüyor.

Kadın Meclisi, İzmir’de iki gün süren buluşmaların ardından Aydın’da kadınlarla bir araya geldi.

Aydın’daki buluşmalara HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Devrimci Parti Eş Genel Başkanı Elif Torun, Kadın Koordinasyonu üyeleri Feray Mertoğlu, Semiha Şahin, Berna Çelik, Medya Yüksel’in de aralarında bulunduğu heyet öncülük etti.

İlk olarak HDP Aydın İl Örgütü'nü ziyaret eden heyet, daha sonra Köşk ilçesinde çilek toplayan kadınları ziyaret etti.

HDP’li kadınlar, salgınla birlikte artan ekonomik kriz ve derinleşen yoksulluktan en fazla kadınların etkilendiğine dikkat çekerek, bu kriz karşısında kadınlarla dayanışmak amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti. HDP’liler ayrıca, bu ziyaretlerle kadınların yaşadıkları zorluklar ve sorunları yerinde görmek ve birlikte çözüm geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Çilek tarlasında çalışan kadınlar, çalışma koşullarını anlatırken, yaptıkları işin zahmetli ve yorucu olduğunu söylediler.

Yoksulluğun kendilerini de vurduğunu ifade eden kadınlar, günlük 70 TL yevmiyeyle çalıştıklarını, bu paranın pazar alışverişine dahi yetmediğini belirterek, “karın tokluğuna” çalıştıkları tepkisinde bulundu.

HDP heyeti, kadınlarla birlikte çilek toplayarak, hatıra fotoğrafı çekti. Bir sonraki durak Aydın’ın Söke ilçesinde sepet yaparak geçimlerini sağlayan kadınlar olacak.