HDP Kadın Meclisi: Hep birlikte iktidarın korkusu olalım

HDP Kadın Meclisi, iktidarın kadın kazanımlarına yönelik artan saldırılarına karşı başlattığı “Kadınlar her yerde” kampanyanın İstanbul ayağının startını Kadıköy’de vererek kadınlara, “Gelin hep birlikte iktidarların korkusu olalım” çağrısında bulundu.

HDP Kadın Meclisi, iktidarın kadın kazanımlarına yönelik saldırılarına karşı başlattığı “Kadınlar her yerde” kampanyasının İstanbul ayağı startını Kadıköy İskele Meydanı’nda verdi. HDP Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ yanı sıra çok sayıda katın örgütünün katılımıyla gerçekleşen açıklamada, “İstismara, infaza, kayyuma karşı biz varız, kadın mücadelesi her yerde” yazılı mor renkli pankart açıldı. Kadınların hep bir ağızdan sık sık, “Jin, jiyan, azadî”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Berxwedan jiyane”, “Mağdur olan çocuktur, tecavüzcü değil” sloganları atıldığı eylemde ilk konuşma Amed Milletvekilli Dersim Dağ tarafından yapıldı.

DAĞ: SALDIRILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Tüm dünyanın salgınla uğraştığı bir dönemde AKP-MHP iktidarının kadın kazanımlarına ve mücadelesine saldırmaya devam ettiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Dağ, eşbaşkanlık modelini kazandıran HDP belediyelerine kayyum atandığını, eşbaşkanlarının tutuklandığını, kadın kurumlarının kapatıldığını hatırlattı.

Aynı süreçte iktidarın af adı altında kadın katillerini, tecavüzcülerini ve çocuk istismarcılarını serbest bırakırken, düşüncesini ifade eden kadınları cezaevinde kaldığını anımsatan Dağ, bununla da yetinmeyen AKP’nin şimdi de çocuk istismarcıları hakkında af çıkartmaya hazırlıklarını yaptığına dikkat çekti. İktidarın kadın ve çocuk haklarına dönük saldırı politikalarını meşrulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Dağ, iktidar saldırılarına geçit vermeyeceğini, mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

TOSUN: MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ

HDP Amed Milletvekilleri Remziye Tosun ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında kadınlara yönelik saldırılara alanlarda direniş ve mücadeleyi yükselterek cevap vereceklerini; örgütlü kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik saldırıları kabul etmeyeceklerini yineledi.

‘KADIN KAZANIMLARI AKP-MHP İKTİDARININ İNSAFINA TEK ETMEYECEĞİZ’

Konuşmaların ardından HDP Kadın Meclisi adına açıklamayı okuyan Beser Çelik, kadın kazanımlarını AKP-MHP iktidarının insafına terk etmeyeceklerinin altını çizdi. Tüm bu saldırıların tek bir amacı kadınları biat ettirmek, “makbul kadın” sıfatına bürünmesini sağlamak olduğuna işaret eden Çelik, kadınlara, “Hep birlikte mücadelemizle erkek iktidarların korkusu olalım. Yaşanabilir bir dünya için kadın kazanımlarımızı gasp ettirmeyelim” çağrısında bulundu. Çelik, kayyuma, istismara, infaz yasasına, kadına yönelik şiddete karşı; Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütleneceklerini belirtti.

Eylem, atılan zılgıt ve sloganlarla son buldu.