HDP Kadın Meclisi: Leyla Güven biziz!

HDP Kadın Meclisi, üç ismin vekilliğinin gasp edilmesine tepki gösterdi, "Leyla Güven irademizdir" dedi.

HDP Kadın Meclisi, HDP'li Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP'li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin gasp edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'FAŞİST İTTİFAK GASBA DEVAM EDİYOR'

Açıklamada, "AKP-MHP faşist ittifakı, Kürt ve kadın düşmanı politikalarına devam ediyor. Baskı, tehdit, şiddet ve irade gaspını, yönetme biçimi haline getiren AKP-MHP iktidarı; bugün Meclis gündemine alelacele getirdiği bir kararla bir kez daha halkın iradesini gasp etmeye çalışmıştır. Halkın oylarıyla seçilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekilimiz Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşürdü" denildi.

"Bilinmelidir ki, 4 Kasım benzeri bu Saray Darbesi sonucu vekillikleri düşürülen Güven ve Farisoğulları Kürt halkının iradesidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Leyla Güven, ömrünü kadınların ve Kürt halkının mücadelesine adamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Mücadelenin bir ayağı olan Meclis’te; Kürt halkının ve kadınların sesi olmak için 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Hakkari Milletvekili seçilmiştir. Vekil seçilmesine rağmen uzun süre cezaevinde rehin tutulan Leyla Güven, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için 200 gün süren açlık grevi gerçekleştirmiş ve cezaevlerine yayılan bu direniş sonucunda Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirilmiştir.

Öncelikle bunu böyle bilin ki, Leyla Güven, biz kadınların iradesidir. Onun gösterdiği direniş ve mücadele dünya kadınlarına ilham olmuştur. Hiçbir faşist iktidar, onu ve biz kadınları mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. AKP-MHP erkek egemen faşist iktidarının bu saldırıları, Leyla Güven’in mücadele etmesine engel olamayacak."

'LEYLA GÜVEN BİZİZ!'

HDP Kadın Meclisi, şu mesajları da verdi:

"Leyla Güven’in irademiz olduğunu ve irademizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Biz Kadınlar; Leyla’nın yoldaşları olarak AKP-MHP faşist blokuna sesleniyoruz; Leyla Güven biziz, Leyla Güven halktır. Onun mücadelesi bizim de mücadelemizdir. Leyla Güven’in dediği gibi Berxwedan jiyan e!"