Hêvî Gabar ve Güven Doza Berlin’de anıldı

Dest-Dan Kadın Meclisi’nin Hêvî Gabar ve Güven Doza’nın şehadet yıl dönümleri dolayısıyla gerçekleştirdiği anmada, “Hepimiz şehitlerin emekleri için çalışmalıyız” denildi.

Berlin Dest-Dan Kadın Meclisi, Rojava’da yaralandıktan sonra tedavi amacıyla Berlin’e gelen ve 26 Temmuz 2020’de şehit düşen Hêvî Gabar (Gülistan Aksoy) ile işgalci Türk devleti ile Medya Savunma Alanları’nda süren savaşta şehit düşen Güven Doza’yı (Cansel Dursun) anmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Nav-Berlin’de düzenlenen anma programı Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Dest-Dan Kadın Meclisi Üyesi Seda Tanrıkulu, “Bugün Heval Hêvî Gabar ve Heval Güven Doza’yı anmak için bir araya geldik. Bugün hepimiz biraz duygusalız. Heval Hêvî gibi arkadaşları o ateşin içinden çıkıp en ağır ameliyatlardan geçtikten sonra kaybetmek biz kadınlar için, Dest-Dan Kadın Meclisi için çok ağırdı. Bugün üçüncü yıl dönümü. Aynı şekilde Güven Doza arkadaş, direniş tünellerinde şehit düştü. Kardeşi onun anısını yerde bırakmayarak Kadın Meclisi’ne girdi. Bu bizler için önemlidir” dedi. 

EMEĞİ OMUZLARIMIZDADIR

Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu Üyesi Dayika Şemse ise “Konu şehitler oldu mu bir şey söyleyemiyoruz. Zaten Heval Hêvî ile Cuma günü bir etkinlikte buluştuk, konuştuk; Pazar günü ise şehit düştü. O kadar yarası vardı, yine de çalışıyordu. Şimdi o emeği hepimizin omzundadır. Hepimiz o emek için çalışmalıyız” dedi. 

MÜCADELELERİ MÜCADELEMİZDİR

Dest-Dan Kadın Meclisi adına bir konuşma da Aslıhan Aslan yaptı. Aslıhan Aslan da, “Bugün heval Hevi’nin şehadetinin üçüncü; heval Güven Doz’un ikinci şehadet yıl dönümü. Doğrusu ne yaparsak şehitlerimize yetemiyoruz. Ancak Dest-Dan Kadın Meclisi olarak elimizden geleni yapacağız. Heval Hêvî aramızdayken gitti. Birlikte çalıştık, gezdik, eylem yaptık. Sanki kardeşimiz, kızımız bizim evimizden gitmiş gibi oldu. Elbette tüm şehitler bizim için önemlidir; ancak heval Hêvî’nin aramızdan gitmiş olması ayrı bir etki yarattı. Tüm şehitlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir” ifadelerini kullandı.

Anma programında iki devrimcinin mücadelesinin anlatıldığı video gösterimi yapıldı. O anlarda salonda duygulu anlar yaşandı.

Anma programı, müzisyen Özgür Riha’nın iki devrimci için söylediği stranlar ile son buldu.