HPG, Gare’de şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin 12 Temmuz’da Gare’ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden üç gerillayı andı.

HPG-BİM, “12 Temmuz 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 3 arkadaşımız şehit düşmüştür” dedi.

Her üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Hebun Farqin
Adı Soyadı: Hekim Tayar
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Münevver - Reşat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

Kod Adı: Nazlıcan Cudi
Adı Soyadı: Leyla Çakı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Felek – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

Kod Adı: Roceng Cudi
Adı Soyadı: Roceng Hacı Kerho
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Kevser – Fethi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Gare

 

Açıklamada, devamla şunlar belirtildi: “Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelen Hebun, Nazlıcan ve Roceng yoldaşlarımız, özgürlüğün, yurt sevgisinin ve direnişçi bir ruhun kültürü ile büyümüşlerdir. Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan şiarı ile yola çıkan yoldaşlarımız, bir halkın özgürlük umutlarını sırtlamış ve gerilla saflarına katılmışlardır. Her üç yoldaşımız da halkımızı özgürlük ve onurlu bir yaşam uğruna, faşist - işgalci güçlere karşı korumak üzere gerilla saflarında şehitler kervanına katılmışlardır. Başta her üç yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dilerken, şehadete ulaşan yoldaşlarımızın şahsında tüm devrim şehitlerimize Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyor, bir kez daha şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”